– Vi har ikke reell likestilling før vi har økonomisk likestilling

STERKE MEININGAR: Thea Johanne Heimdal Tjøstheim har skrive eit lesarbrev om likestilling i Norge. Her er ho saman med oldemora Reidun Johanne Heimdal (til venstre) og mora Reidun Johanne Heimdal.

STERKE MEININGAR: Thea Johanne Heimdal Tjøstheim har skrive eit lesarbrev om likestilling i Norge. Her er ho saman med oldemora Reidun Johanne Heimdal (til venstre) og mora Reidun Johanne Heimdal. Foto:

Av

17 år gamle Thea Johanne Heimdal Tjøstheim fra Tau mener innstramming av abortloven, høye partnervold- og voldtektstall og manglende likelønn viser at vi ikke har likestilling i Norge i dag.

DEL

Leserbrev8000 til 16.000 kvinner blir utsatt for voldtekt i Norge HVERT eneste år! Hva er dette? Sånn kan det ikke være.

En av 10 kvinner blir utsatt for voldtekt i Norge, og en av fem kvinner blir utsatt for partnervold i Norge. Dette er enorme tall som ikke burde vært der en gang, men sånn er det faktisk den dag i dag.

Det er ikke rart at jenter og kvinner føler seg utrygge til en hver tid lenger, ivertfall ikke når voldtektstallet er så høyt.

I år strammet også Stortinget inn abortloven i Norge. Noe som er helt absurd! Det er opp til hver enkelte kvinne hva hun ønsker å gjøre med sin egen kropp, ingen andre!

Jeg som trodde min kropp er min kropp. Jeg som trodde jeg kunne bestemme over min egen kropp. Jeg som trodde jeg var god nok uansett.

MEN neida ikke nå lenger, for tydeligvis har regjeringen som er på Stortinget i dag bestemt at nei kvinner får ikke bestemme over egen kropp, nei kvinner er ikke gode nok uansett hva, nei kvinners kropp er ikke kvinners kropp!

En kvinnes hundrelapp.

Hvordan skulle Norge sett ut om menn fikk utbetalt like lite lønn som kvinner?

24. oktober 2016 gikk islandske kvinner fra arbeidet klokka 14:38. Klokkeslettet representerer lønnsforskjellen mellom kvinner og menn dersom man jobber fra klokka ni til 17. Aksjonen ble første gang gjennomført i FNs kvinneår, 1975.

Det samme lønnsgapet finner vi også i Norge. Dersom alle hadde jobbet heltid i 2017, ville norske kvinner tjent 87 prosent av det menn tjener, og ulikheten mellom kjønn er mye større enn 87 prosent om vi ser på faktisk utbetalt lønn.

Vi har ikke reell likestilling før vi har økonomisk likestilling.

Hvis en kvinne utfører akkurat den samme jobben som en mann gjør og hun gjør det like bra om ikke bedre, så må jo hun få lik lønn som mannen, ikke mindre.

Vi er alle like mye verdt uansett legning, religion og kjønn! Vi er alle mennesker og bygd opp på samme måte. Det er ikke utseendet som teller!

Hvorfor skal kvinner tjene mindre enn menn? Hvorfor skal kvinner bli undertrykt på grunn av at de er kvinner?

Hvorfor skal kvinner føle seg utrygge på gaten, hjemme og på skolen? Hvorfor skal kvinner bli angrepet, ja angrepet for hat og diskriminering hver eneste dag av menn?

VI VELGER IKKE HVILKET KJØNN VI SKAL BLI FØDT SOM!
HVOR ER LIKESTILLINGEN ALLE MENER NORGE HAR?

Artikkeltags