Hvorfor skylde på friskolene?

KLAR TALE: Dag Soppeland mener det blir feil å si at friskolene er grunnen til at Nordre Strand oppvekstsenter blir foreslått lagt ned.

KLAR TALE: Dag Soppeland mener det blir feil å si at friskolene er grunnen til at Nordre Strand oppvekstsenter blir foreslått lagt ned. Foto:

Av

– Det er ille når både lokalavisen og offentlige myndigheter bruker friskolene som unnskyldning for å legge ned en bygdeskole som absolutt bør ha livets rett, mener Dag Soppeland.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå er det slik at jeg verken er pinsevenn eller på noen måte involvert i KF skolen og blir således ikke berørt av den famøse og feilaktige reportasjen som stod på trykk i Strandbuen på fredag.

Synes likevel det er ille når både lokalavisen og offentlige myndigheter bruker friskolene som unnskyldning for å legge ned en bygdeskole som absolutt bør ha livets rett.

Har forstått det slik at årsaken til at Klippen sin skole får midler som ellers den offentlige skolen skulle hatt er fordi de har elever ved sin skole som nå den offentlige skolen ikke lenger har i sitt system.

Dermed har altså den offentlige skolen færre elever og heller ikke kostnadene ved disse. Det vil nok de fleste være enige i at det ville vært unaturlig at disse fortsatt fikk støtte for nevnte elever.

Forstår det også slik at opprettelsen av friskolene på Tau og Jørpeland har medført mindre trykk på offentlige skoler og at elever som ikke har trivdes både i vår kommune og i tilliggende kommuner har hatt muligheten til å skifte skole.

Dette vil jeg si er en kvalitet som for de det gjelder må være fantastisk. Når det så i reportasjen legges fram som om friskolene er årsak til at Fiskå skole vurderes nedlagt så blir det helt feil.

En annen liten ting jeg fikk opplyst når jeg sjekket ut dette er at friskoler i Norge kun får utbetalt 85 prosent i forhold til hva det offentlige skoler får utbetalt per elev. Så vi kan slik sett si at samfunnet sparer penger for hver nye friskoleelev.

Ellers også noe spesielt at etter å ha bygget en skole på Tau til over 300 mill., skatepark på Jørpeland og andre mindre viktige ting så ønsker rådmannen å legge ned skolen på Fiskå som er ekstremt viktig for bomiljøet til et av de aller flotteste områdene vi har i vår kommune.


Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags