Arvid Håheim vil hjelpe Mølleparkens venner: – Vi burde ta dem på alvor når de kommer med et rop om hjelp

VIL STØTTE MØLLEPARKEN: Arvid Håheim (Ap) syns Strand kommune må gi støtte til Mølleparkens venner og Stiftelsen Tou Brug, men ikke til Camp773.

VIL STØTTE MØLLEPARKEN: Arvid Håheim (Ap) syns Strand kommune må gi støtte til Mølleparkens venner og Stiftelsen Tou Brug, men ikke til Camp773.

Levekårsutvalget behandlet tirsdag kveld saken om tilskudd til Camp773 og Mølleparken.

DEL

Camp773 Furuneset har søkt om et årlig driftstilskudd på 100 000 kroner til anlegget sitt på Foreneset.

Stiftelsen Tou Brug og Mølleparkens venner har søkt om støtte til ulikt vedlikeholdsarbeid og 100 000 kroner til fullføring av aktivitetspark på den gamle tennisbanen. De vil også ha hjelp av kommunen til å få fagfolk til å vurdere hva som skal gjøres med verandaen på Villa Tou og drivhuset.

Rådmannen har foreslått å avslå begge søknadene.

Arvid Håheim (Ap) er enig i at Camp773 ikke skal få støtte.

– De har fått disponere hele området på Foreneset. Det er kommunen sin eiendom. Vi har registrert at de driver ren kommersiell campingplass der oppe. Det er feil av oss å gi mer driftsstøtte enn det vi allerede gjør, sier han.

– Må ta dem på alvor

Når det gjelder støtte til Mølleparken, er Håheim uenig med rådmannen.

– Dette dreier seg om kommunal eiendom. Det blir gjort en fantastisk dugnadsinnsats av Mølleparkens venner, men det er en grense for hvor mye tid de kan bruke på en eiendom som er til benyttelse for alle. Vi syns at vi burde ta dem på alvor når de kommer med et rop om hjelp, sier han.

Han fremmer et fellesforslag fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet:

Levekårsutvalget vil anbefale at søknaden fra stiftelsen Tou Brug/Mølleparkens venner imøtekommes. Økonomiske tilskudd i samsvar med søknaden, innarbeides i budsjettet for 2020.

Dette blir enstemmig vedtatt. Neste uke skal saken behandles av formannskapet.

Artikkeltags