(Jærbladet)

LAST INN SIDEN PÅ NY FOR Å FÅ SISTE VERSJON

Klepp kommune har sendt ut en pressemelding og bekrefter at en person er smittet av viruset.

I pressemeldingen blir det fortalt at personen nå er i karantene i eget hjem:

– 4. Mars klokken 15.00 ble det bekreftet at en person bosatt i Klepp kommune testet positivt på koronvirus. Testen ble utført 3. mars. Vedkommende hadde milde symptomer og er nå satt i karantene i eget hjem.

Den nærmeste familien er også satt i karantene.

– Den nærmeste familien er også i karantene og vil bli testet på grunn av milde symptomer. Kommunen avventer endelig bekreftelse på prøven fra Folhelseinsituttet.

På ferie i Italia

– Personen som er smittet har vært på feire i Italia, sammen med et par kjenninger. Kjenningene er bosatte i et annet fylke, og har også testet positivt på korona, blir det bekreftet i pressemeldingen.

Som følge av dette drives det nå en oppsporing av mulige personer den smittede kan ha vært i kontakt med. De som har vært i kontakt med vedkommende vil bli kontaktet direkte med informasjon om hva de skal gjøre videre.

– Personer som har vært i områder med vedvarende smitte eller i direkte kontakt med smittede personer, og har symptomer på luftveisinfeksjon, eller feber må ringe fastlege eller legevakt, forteller kommuneoverlege Roman Benz.

Alle andre som har spørsmål om korona kan ringe informasjonstelefonen 815 55 015 eller lese på fh.no eller helsenorge.no. Det påpekes at det er viktig at folk tar omsyn og holder linjene til legene åpne for de som trenger det mest

Videre kommer det fram i pressemeldingen at legevakten har kjøpt inn smittevernutstyr og er klare til å teste flere personer ved behov.

– Vi har ventet at det ville komme koronasmitte i kommunen og me har forberedt oss i tråd med nasjonale føringer, sier Benz.

Det anbefales eller å følge Folkehelseinstituttet sine råd om god håndhygiene og hosting i papirlommetørkle eller albuekroken.

Jærbladet har vært i kontakt med kommuneoverlege Roman Benz, onsdag kveld. Han vil ikke uttale seg noe mer, utover hva som allerede er nevnt i pressemeldingen.