Nå er en ny æra innledet

NY ÆRA: Mandag 30. desember ble Ryfylketunnelen åpnet. – En ny æra, skriver redaktør Jens Bjørheim på lederplasss.

NY ÆRA: Mandag 30. desember ble Ryfylketunnelen åpnet. – En ny æra, skriver redaktør Jens Bjørheim på lederplasss.

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det største samferdselsmessige prosjektet i regionen er på plass, skriver redaktør i Strandbuen, Jens Bjørheim, på lederplass.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ryfast er åpnet og det er på sin plass å gratulere alle som i mangfoldige år har kjempet for at Strand og Ryfylke skulle få en fastlandsforbindelse. Nå er den her, selv om vi de første ukene må kjøre over Bybrua i Stavanger. Til gjengjeld kan vi kjøre gratis fram og tilbake inntil Hundvågtunnelen åpnes. Det vil ventelig skje i slutten av februar.

Fastlandsforbindelse har i årtier vært etterlengtet. Riktignok har ferjene mer eller mindre trofast seilt fram og tilbake mellom Tau og Stavanger, men lengselen etter å legge rutetabellen til side og reise når det passer den enkelte, har vært sterkere enn noen trosse på ferjene noen gang har hatt.

Ikke minst har lengselen steget i styrke på dager hvor ferjene har vært forsinket eller innstilt.

Nå er en ny æra innledet. Det største samferdselsmessige prosjektet i regionen er på plass. Til glede for svært mange. Derfor var det helt på sin plass at Magnhild Meltveit Kleppa, var en av æresgjestene under åpningen. Hun er på mange måter Ryfast sin mor og tok det første spadestikket på Solbakk for syv år siden.

Hun fortjener mange gode ord for sin innsats med å lose prosjektet i havn, for uten skjær i sjøen var det langt i fra.

Det er fortsatt en rekke ubesvarte spørsmål knyttet til prosjektet, ikke minst når det gjelder trafikkavviklingen i Stavanger, men eventuelle problemer får vi ta etter hvert som de oppstår. I første omgang gleder vi oss over å kunne kaste alle ferjeruter så langt som det er holt.

Vi går en spennende framtid i møte og de lokale myndighetene er sterke i troen på at Ryfast også vil gjøre regionen mer attraktiv som bosted. Vi tror de har rett i dette, all erfaring tilsier det, men vi er litt usikre på i hvilket tempo det vil skje. At Ryfast derimot innebærer et stort framskritt for Ryfylke, er det ingen tvil om. Også for næringslivet.

Det er stor grunn til å glede seg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken