Gå til sidens hovedinnhold

Nå får du igjen lov til å oppholde deg i Jørpelands bypark i over en time

Artikkelen er over 1 år gammel

Strenge koronatiltak mykes gradvis opp. Nå er det gitt grønt lys for at folk kan være på Jørpelandsholmen i over en time.

Onsdag ettermiddag opplyste Anita Ellefsen Hus, fagansvarlig for park- og grønt i Strand kommune, at kommunens kriseledelse har gjort endringer i tiltakene på Jørpelandsholmen. Fra onsdag av er maksimal besøkstid på en time fjernet, og det er igjen tillatt å grille på angitte grillplasser.

En revidert plakat om forebygging av koronaspredning vil bli hengt opp på Jørpelandsholmen torsdag morgen. Det vil fortsatt være høyreregel på Staalverksbruå, og påbud om einveisgåing på turstien rundt holmen.

I tillegg skal turgåere fortsatt holde minst en meter avstand til andre personer. Grupper kan maksimalt være på fem personer.

Det var i siste halvdel av mars at kommunen bestemte seg for å innføre en rekke korona-tiltak på Jørpelandsholmen. Da var besøket på holmen svært stort, selv om folk var blitt oppfordret til å ikke samles i store grupper. Stenging av holmen ble vurdert, men valget falt på tiltak som kunne føre til at turgåerne spredde seg mer.

Les også

Over 1800 personer besøkte Jørpelandsholmen i helgen: – Folk bør prøve nye turer

Kommentarer til denne saken