Nora og mamma fann mykje søppel på stranda

SAMLA SØPPEL: Vesle Nora på to år har lært i barnehagen at det ikkje skal vera plastsøppel i havet og fekk med seg mora Melanie Tiller på strandrydding.

SAMLA SØPPEL: Vesle Nora på to år har lært i barnehagen at det ikkje skal vera plastsøppel i havet og fekk med seg mora Melanie Tiller på strandrydding. Foto:

Kvar dag har Melanie Tiller og dottera Nora (2) på Jørpeland eit prosjekt nå når barnehagen og salsvogna til mora er stengt. Ein dag denne veka gjekk dei på stranda og rydda søppel.

DEL

– Me har laga påskepynt, baka kake, vore på spaserturar og teikna mykje. På fredag var me på ei strand og eg blei veldig imponert av barnet mitt, fortel Melanie Tiller til lokalavisa.

– Før barnehagen stengte hadde dei sjø som tema. Då me var på stranda kom jenta mi til meg med plastavfall og prøvde å fortelja meg at dette ikkje skal vera i vatnet, held ho fram.

RYDDA: Nora Tiller samlar søppel på ei strand på Jørpeland.

RYDDA: Nora Tiller samlar søppel på ei strand på Jørpeland. Foto:

Då spurde mora den vesle dottera si om dei skulle plukka søppel i nokre plastposar. Det ville toåringen vera med på.

– Me gjekk opp og ned på den vesle stranda. Til slutt var det ikkje meir plass i posane, det var så mykje søppel. Nå planlegg me å gå på ei strand og rydda i neste veke også, seier Tiller.

– Me synest det å rydda søppel på stranda er eit supert prosjekt i koronatida. Kanskje andre ungar har lyst å gjera dette også. Då kan dei komma seg ut i denne vanskelege tida og samtidig gjera noko bra for miljøet, fortset mora.

FANN MYKJE: Vesle Nora Tiller fann mykje søppel på stranda.

FANN MYKJE: Vesle Nora Tiller fann mykje søppel på stranda. Foto:

Ho viser til at alle ikkje bør samlast på ei strand.

– Me har mange strender, så det er ikkje noko problem, slår Melanie Tiller fast.

Til vanleg driv den tyske tilflyttaren salsvogna og enkeltpersonføretaket Tillers Lillefjordkjøkken, som nå held stengt på grunn av koronapandemien.

Artikkeltags