Ny ferjerute i Ryfylke: Norled innstilt som vinner

ERSTATTES: I dag er det MF «Lysefjord» som henter og leverer varer på øyene i Ryfylke. Fra 2021 kommer ny rute og ny ferje. Arkivfoto.

ERSTATTES: I dag er det MF «Lysefjord» som henter og leverer varer på øyene i Ryfylke. Fra 2021 kommer ny rute og ny ferje. Arkivfoto.

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 2021 blir det helt nye ferjeruter i Ryfylke. Norled er av Kolumbus innstilt som vinner av en kontrakt for å drifte Ryfylkeferjen, som anbudet kalles.

DEL

Kolumbus AS går inn for å tildele kontrakt for Ryfylkeferjen til Norled. I en pressemelding fra Norled heter det at kontrakten for Ryfylkeferjen vil gjelde fra 1. januar 2021 og fram til 31. desember 2032.

Norled er tildelt kontrakten i konkurranse med to andre rederier.

– På vegne av dyktige kolleger i Norled takker jeg for den tilliten vi her har blitt vist, og jeg er svært glad for at vi ligger an til å vinne dette sambandet. Jeg ser fram til oppstarten og til å kunne levere gode reiseopplevelser for våre passasjerer, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i Norled i pressemeldingen.

Ryfylkeferjen er et anbud som gjelder anløp av småøyer og mindre steder langs fjordene i Ryfylke, som eksempelvis Fister, Fisterøyene, Hebnes, Heng og Sør-Hidle. Ruta skal også innom Stavanger, Tau og Judaberg. Det er planen at ruta skal betjenes av ei ny ferje som tar mer enn 20 personbiler.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken