Jarle Helgøy i Norsk Folkehjelp Strand og Forsand kjørte opp skispor i Lyngsheia på lørdag.

– Det er kjempeforhold der oppe nå. En halvmeter med snø og i natt var det minusgrader. Da er det kjempebra skiføre, sier han.

Lørdag var det mye folk i området. I tillegg til dem som skulle teste skisporet, var det noen som skulle kjøre med kiteboard og noen skulle renne offpiste med randonee-ski. Noen skulle også overnatte i telt.

– Vi har kjørt opp spor bak Folkehjelpshytta og opp i skogen mot Sandvatnet, så det er mulighet for både korte og lange turer, sier Helgøy.

– Lettere trafikkaos

Lørdag var det god plass på parkeringen på tross av mye folk. Søndag er været enda bedre og veien opp til Lyngsheia er strødd. Daniel Sjøberg i Folkehjelpen har vært i området.

– Det er skikkelig flotte forhold nå. Liten bris i vinden og cirka seks minusgrader i skyggen ved hytta. Bra skispor, forteller han.

Mye folk fra stavangerområdet har funnet veien til Lyngsheia og parkeringsplassen har vært full.

– Det har vært lettere trafikkaos oppe ved parkeringen og foreldre som stresser med å få ski på ungene og holde styr på dem blant alle bilene, sier Sjøberg.

Kan bli bra sesong

Helgøy mener det ligger til rette for en bra vintersesong i Lyngsheia.

– Det ser lovende ut. Det er ikke ofte vi har snø så tidlig. Som regel kommer det en god helg, så smelter det vekk, begynner han.

– Nå ligger det såpass mye snø og når isen på Sandvatnet har fått stålis før snøen kom, så er det god sannsynlighet for at det holde til påske. Det ser bra ut, legger han til.