Gå til sidens hovedinnhold

Nytt kulturhus er enda lenger unna nå, enn da Trond Ole Paulsen kom til Strand

Kultursjefen i Strand har sagt opp stillingen sin. Han har vært ambisiøs på vegne av kulturen i kommunen og en god ambassadør for sitt fagfelt. Det er likevel forståelig at han sier opp når løftene om nytt kulturhus ikke ble innfridd.

For abonnenter

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Trond Ole Paulsen har sagt opp sin stilling som kultursjef i Strand kommune. Etter tre år på den kulturelle tronen, lener han seg tilbake og overlater roret til andre.

I løpet av denne tiden har han rukket å opparbeide seg et godt ry. Han er blitt oppfattet som ambisiøs, ikke på egne vegne, men for at kulturen skal få et godt tilbud. Han har vært en god ambassadør for sitt fagfelt.

Han har videre stått stødig når det har blåst omkring utsmykning av kommunale bygg. Han har forklart bakgrunnen for de valg som ble tatt på en overbevisende måte. Kritikk vil alltid være en del av en kultursjefs hverdag, håndteringen av denne avgjør hvordan man blir oppfattet.

Les også

Kultursjefen i Strand har sagt opp: – Hadde vi holdt på å realisere et nytt kulturbygg, så hadde jeg nok ikke sluttet

Han også mer enn antyder at han nok ikke ville forlatt Strand dersom byggingen av et nytt kulturhus var kommet i gang. Han er med andre ord blitt lei av å oppleve at kulturelle prosjekter enten blir forskjøvet, utsatt eller fjernet fra prioriteringslista.

Økonomiske hensyn tvinger ofte lokalpolitikerne til å kutte på tiltak de egentlig er for. Vi er overbevist om at både vilje og ønske er til stede i stort monn om å få et kulturhus, men de 29 representantene i Strand kommunestyre er tvingende nødt til å se helheten i et hvert budsjett.

Vi er overbevist om at både vilje og ønske er til stede i stort monn om å få et kulturhus, men de 29 representantene i Strand kommunestyre er tvingende nødt til å se helheten i et hvert budsjett.

Strandbuens leder

Og slik vi ser, er et nytt kulturhus trolig enda lenger unna nå, enn det var den gang Trond Ole Paulsen kom til Strand.

Årsaken til det, er de store og nødvendige investeringer i skoler som nå pågår, noe som tvinger gjelden over en milliard kroner. Det vil bli vanskelig å forsvare flere hundre millioner ekstra til kulturhus.

Om man til slutt ender opp med nok en gang å flikke på den gamle industribedriften i Jørpeland sentrum, gjenstår å se.

Det er trist at Trond Ole Paulsen valgte å levere sin oppsigelse. Mange omtaler han som den beste kultursjefen Strand noen gang har hatt. Da er det synd å miste ham, selv om det er forståelig.

Les også

Fire lederstillinger i Strand sagt opp på under fire måneder: – Stavanger har vært flinke til å stjele folk fra oss

Kommentarer til denne saken