Tidligere var det snakk om at oppgraderingen av Jørpeland stadion kunne være ferdig tidlig på forsommeren. Nå har den nye banen for alvor begynt å ta form. Det er blant annet støpt murer langs banen og flomlysmastene er allerede i ferd med å bli satt opp.

På grunn av den lange kuldeperioden som var i vinter måtte anleggsarbeidene trappes ned noen uker. Dermed har det blitt forsinkelser.

– Status nå er at den nye banen trolig vil være ferdig rundt midten av juli, opplyser daglig leder Rune Harestad i Staal Jørpeland IL.

Kommunen og idrettslaget Staal Jørpeland samarbeider om å oppgradere Jørpeland stadion med kunstgras, løpebane med tartandekke og flombelysning. Idrettslaget tar en stor del av byggekostnadene selv. Totalsummen for oppgraderingen er ventet å ligge på nærmere 18 millioner kroner.

Staal har også hatt planer om å få plass en overbygd tribune på det oppgraderte stadionanlegget. Tribune med tak blir det likevel neppe i år.

Harestad forteller at byggingen av tribunetak tidligst kan komme i gang neste vinter, og stå ferdig til 2022-sesongen. Men før det det blir tatt stilling til takbygging, vil klubben først avvente sluttregningen for den pågående oppgraderingen.