Gå til sidens hovedinnhold

Nytt tilfelle av koronasmitte hos Tau Mek Verksted

Flere ansatte er i karantene etter at en ansatt testet positivt for koronaviruset.

– En av våre ansatte bosatt i Norge testet mandag positivt for covid-19. Vedkommende fikk symptomer i løpet av helgen og har ikke vært på jobb etter dette, sier økonomi- og administrasjonsansvarlig, Leif Ove Voster, i en pressemelding.

Den ansatte er i god form og har foreløpig kun milde symptomer.

Smitteveien er ukjent og derfor holdt verkstedet stengt på tirsdag. Alle ansatte som har vært på jobb samtidig som den smittede har testet seg for viruset.

– Ingen kommer tilbake på jobb før negativ test foreligger. Ansatte som defineres som nærkontakt til den smittede vil gjennomføre karantene uavhengig av testresultat, i henhold til gjeldende regler, sier Voster.

Les også

Ordførar Irene Heng Lauvsnes (H): – ⁠ Bebuarar og 12 tilsette på Jonsokberget sette i karantene etter positiv koronatest

Les også

Næringsliv om Korona: Full gass hos Tau Mek Verksted

– Har kontroll

Videre sier Voster at de opplever at situasjonen er under kontroll. Onsdag morgen er det ikke kommet inn flere positive prøver. Verkstedet har tett dialog med smittevernoverlegen i Strand og har i forkant av smittehendelsen utarbeidet gode rutiner. Også i november ble en av de ansatte hos Tau Mek Verksted smittet av viruset.

– Nok en gang får vi igjen for å ha innført gode interne rutiner, men dette er en sterk påminnelse om at viruset er reelt og ikke bare noe man leser om i avisen, sier Voster.

– De ansatte gjør hver dag en kjempejobb for å forebygge og begrense smittespredning, og følger lojalt opp de tiltak som er innført. Dette er nok hovedårsaken til at vi allerede onsdag kan starte opp produksjonen igjen, dog med begrenset kapasitet i en periode, fortsetter han.

Kommentarer til denne saken