Ordføraren er godt fornøgd med 2019

OPPSUMERTE ÅRET: Strand-ordførar Irene Heng Lauvsnes er stolt av alt som har gått føre i Strand kommune i året som gjekk. Her frå nyttårsmottakinga på Klippen torsdag kveld.

OPPSUMERTE ÅRET: Strand-ordførar Irene Heng Lauvsnes er stolt av alt som har gått føre i Strand kommune i året som gjekk. Her frå nyttårsmottakinga på Klippen torsdag kveld. Foto:

Under nyttårsmottakinga gjekk Strand-ordførar Irene heng Lauvsnes gjennom året som har gått med bilde og avisoppslag. Ho nemnde blant anna personar som Synne Helland, det populære kulturskuletilbodet og ungdomsskulemusikalane.

DEL

Lauvsnes sin gjennomgang av året som har gått var ei lovprising av både personar, aktivitetar og tilbod som finst i kommunen ho har vore ordførar for dei siste fire åra og som ho i haust blei gjenvald til å leia vidare.

Ordføraren nemnde at Strand kommune har 150 frivillige lag og organisasjonar, at Strand kulturskole har 530 elevar, musikalane på 10. trinnet på Jørpeland og Tau ungdomsskular som trekk rundt 2000 publikummarar.

Ho nemnde HalloVenn på Klippen med rundt 1000 ungar, ho ramsa opp musikarar frå Strand som har vore aktive og gitt ut musikk i året som gjekk.

Deriblant var nemnde Synne Helland, Travelle alias Kristoffer Björntvedt, Finding Neo, Dag Sindre Vagle, Hege Fjelde og Elise Måsvær.

– Ein mangfaldig kommune

Ho peika også på at det er eit mangfald i aktivitetstilbod i kommunen med veterankjøretøyklubb, interesse for gammalt bygghandverk med restaurering av løa på Håheller, frisbeegolf, pistolskyting, golf, nyopna museum på Breidablikk, nyetablert kystlag, ein aktiv innebandyklubb, speidarar, riding, karate, turn, trial, Bygda 4H, drill, handball, fotball, judo og mykje meir.

Ho trekte fram idrettspersonlegheiter som Even Østensen, Signy Karoline Kolstø, symjeklubben, skyttarprinsessa Linn Christine Vatland, Danacup-vinnarar, Ryfastløpet, utekino på Holmen, gudsteneste i Ryfast og Taudagen.

Ho snakka om folketalet og ønskte dei nye innbyggjarane i det grensejusterte området på nordsida av Lysefjorden spesielt velkomne til Strand.

  Dei tre store sakene som har vore høgaktuelle i 2019 som ordføraren trekte fram var grensejusteringa, Ryfast og Davidsstjerna på Jørpelandsholmen.

  Opptatt av næringslivet

  Ho snakka om næringslivet og om turisme.

  – Det gler meg når næringslivet gjer det godt, fordi det betyr at me har arbeidsplassar og at folk vil bu her, peika Lauvsnes på.

  Ho trekte fram det lokale oppkjøpet av Sørskår Mek Verkstad, suksessen til Westcontrol og dronesenteret i Nordmarka.

  Ho lovprisa det frivillige engasjementet i kommunen og lova å støtta opp om dette. Ho nemnde nye store prosjekt som den nye kyrkja på Tau, fleirbrukshallen på Jørpeland og nye Fjelltun skole.

  – 2020 blir eit kjempespennande år. Eg gler meg veldig, slutta ho av oppsummeringa av 2019.

  SER FRAM TIL 2020: Irene Heng Lauvsnes gler seg til alt som skal gå føre i 2020.

  SER FRAM TIL 2020: Irene Heng Lauvsnes gler seg til alt som skal gå føre i 2020. Foto:

  Nyttårstalen til Strand-ordføraren

  Fekk du forresten ikkje med deg talen til ordføraren på torget på Jørpeland nyttårsaftan, kan du lesa ei litt moderert utgåve her:

  «Godt Nytt År og takk for «det gamla». Både «det gamla» 2019, og det nye 2020, vil være helt spesielle år for Strand Kommune.

  Tenk at vi i 2019 ble landfaste! For en nyttårsgave! Det er en gave vi stort sett kommer til å betale for selv, men vi hadde ikke fått Ryfylketunellen uten at noen jobbet hardt for at dette skulle være mulig å gjennomføre.

  Det var Magnhild Meltveit Kleppa som var statsråden som la frem saken for stortinget. Takk til Magnhild og de andre som trodde på dette prosjektet og gjorde det mulig.

  Vi har brukt de siste 7 årene til å rigge oss for Ryfast. Vi har tro på at vi vil se en positiv effekt av dette. Det er i Strand tilrettelagt for næring, for boligbygging og vi har sørget for ledig kapasitet i barnehager.

  Vi har ferdigstilt en flott ny skole på Tau og prosjektert for ny skole på Jørpeland. Vi har bygget idrettshall og aktivitetspark og vi tilrettelegger for friluftsliv både på Jørpelandsholmen og rundt Krossvatnet.

  Etter at vi åpnet pump-tracken for bare noen uker siden, har jeg sett unger trene med sykkel her hver dag selv i pøsregn. Det gleder meg å se at vi nå har flere valg for våre innbyggere.

  Vi har over 150 frivillige lag og organisasjoner som bidrar til å gi innbyggerne våre meningsfylt fritid. Strand Kommune er helt avhengig av den fantastiske innsatsen de frivillige utfører for å tilby alle de gode tilbudene vi har her i kommunen.

  Jeg vil benytte anledningen til å si tusen hjertelig takk til alle frivillige for alle timene dere bruker for å gjør Strand til et bedre sted å være.

  I 2020 blir Strand større. Og vi får flere innbyggere. Velkommen til alle innbyggere fra det grensejusterte området. Vi vet at dette har vært vanskelig for flere av dere, men jeg ønsker dere alle hjertelig velkommen og ber alle innbyggerne i Strand gjøre det de kan for at de nye innbyggerne føler seg velkomne.

  Fra 2020 vil Sandnes bli vår nabo i sør. Jeg vil gratulere Sandnes med dagen og ønske dem lykke til med den nye kommunen. Jeg er sikker på at vi skal klare å jobbe godt sammen. Sandnes er fremoverlente og liker å få ting gjort, så dette er en nabo jeg tror vi skal få stor glede av.

  Jeg vil også benytte anledningen til å gratulere nabokommunen Stavanger med dagen og ønske de til lykke med den nye kommunen. Stavanger er etter åpningen av Ryfylketunellen kommet enda nærmere oss. Jeg tror dette vil styrke samarbeidet mellom Stavanger og Ryfylke.

  Det er fortsatt viktig for Strand med et godt samarbeid med Hjelmeland og de andre Ryfylkekommunene.

  Nå vil både Preikestolhytta, hele stien og Preikestolen være i Strand Kommune. Preikestolen er viktig for hele regionen og nasjonen. Strand skal ta forvalteransvaret av Preikestolen på alvor. Jeg gleder meg til et spennende 2020 og ønsker dere alle Godt Nytt År!»

  Artikkeltags