Opninga av Eiganes- og Hundvågtunnelen blir utsett på ubestemt tid

INGA NY OPNING: Gunnar Eiterjord (til høgre) opna Ryfylketunnelen saman med lokale og regionale politikarar 30. desember. Resten av Ryfast skulle opnast 30. mars. Den opninga blir utsett.

INGA NY OPNING: Gunnar Eiterjord (til høgre) opna Ryfylketunnelen saman med lokale og regionale politikarar 30. desember. Resten av Ryfast skulle opnast 30. mars. Den opninga blir utsett.

Vegtrafikksentralen i Bergen har redusert bemanninga på grunn av tilsette som sit i karantene. Då kan ikkje resten av Ryfast opnast, og det betyr også at gratisperioden i Ryfylketunnelen blir forlenga.

DEL

Dette er pressemeldinga som blei sendt ut av Statens vegvesen rett før klokka 17.00 måndag ettermiddag.

Planen var at samferdselsminister Knut Arild Hareide skulle åpne Ryfast 30. mars klokken 12.00, men nå må åpningen utsettes på ubestemt tid. Årsaken er at Vegtrafikksentralen (VTS) i Bergen har redusert bemanning, da flere ansatte er i karantene på grunn av koronaviruset.

– Vegtrafikksentralen i Bergen har ansatte som er i karantene og andre som på grunn av koronaviruset er forhindret fra å gå på jobb. Det gjør at de som er på vakt på VTS-sentralen må prioritere å ha kontroll på eksisterende veier og tunneler i regionen. Operatørene er derfor forhindret i å delta på opplæringen og sikkerhets testingen, sier prosjektleder for Ryfast, Gunnar Eiterjord.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen beklager at bilistene i Stavanger og Ryfylke må vente ytterliggere på at de to nye tunnelene skal åpne, men han presiserer at vegvesenet gjør det de kan for at forsinkelsen skal være så kort som mulig.

Sikkerheten er det aller viktigste, og derfor er vi helt avhengige av at operatørene i Bergen deltar når tunnelene skal testes og sikkerhets godkjennes. Korona-viruset har skapt utfordringer for oss alle, og vi i vegvesenet er også berørt, sier Davik, som presiserer at ingen ansatte på Vegtrafikksentralen har testet positivt for korona.

Ryfast-sjef Gunnar Eiterjord bekreftar til Strandbuen at det betyr at gratisperioden i Ryfylketunnelen også blir forlenga.

– Ja, det blir inga endring på det, seier Eiterjord.


Artikkeltags