DIN SIDE: – Jeg gleder meg, sier Sofie Ravnås Duestad og Leona Jørmeland, for anledningen kledd som Disneys kanskje mest populære prinsesse, Elsa.

På årets skumleste dag er det ikke en zombie å se. Små prinsesser, superhelter, enhjørninger, bjørner og pirater har byttet ut Halloween med den vennlige feiringen på Klippen. HalloVenn er fast tradisjon på Jørpeland og trekker rundt tusen strandbuer hvert år.

Det gjør arrangementet til kommunens største for barn.

– Det er full rulle fra start til slutt, og alltid like kjekt å se så mange barn som koser seg sammen. HalloVenn skal være et positivt alternativ til Halloween-feiringen, sier Ann Helen Barkved Hetle i komiteen.

Dugnadsvilje

– Vi er så takknemlige for alle som står på post og møter barna med et smil i det herlige kaoset, sier hun.

Over 100 frivillige er med på å gjøre festen mulig. Fra forhåndssalget av billetter på Ringo til kjøkkenhjelp og underholdning - alt skjer på dugnad. Også politiet stiller på festen for å sikre en trygg feiring for barna på Jørpeland.

– Vi vil rette en stor takk til alle som er med. Det hadde ikke vært mulig uten, sier Barkved Hetle.


– Kjekkest med hobby

Etter samling ledet av Frode Vadla Risa, med andakt av Viggo Klausen og opptreden fra Jørpeland Dansestudio og barnekoret Amigos, kan barna slå seg løs i alt fra hoppeslott til BunjiRun og fotball. Selvfølgelig med poser fulle av godteri.

– Det kjekkeste var å tegne på salamander og spise godteri og hamburger, mener Sofie Ravnås Duestad.