«Personlig vil jeg kjenne det trist uten lyden av Tau skolekorps»

TRIST: Ellen Hagen syns det blir trist hvis Tau skolekorps må legge ned på grunn av at midler fra Strand kommune blir kuttet. (Privat foto)

TRIST: Ellen Hagen syns det blir trist hvis Tau skolekorps må legge ned på grunn av at midler fra Strand kommune blir kuttet. (Privat foto)

Av

– Jeg kan bare anta hvor leie selve skolekorpset føler seg om de må oppleve at det ikke er støttemidler for dem å få vedlikeholde, lære og dele sin interesse for musikk uansett alder, skriver Ellen Hagen fra Tau.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På fredag leste jeg at Tau skolekorps kan miste støtten sin, et korps er mer enn en fritidssyssel, det er en kulturell berikelse før hele Tau.

Jeg kjenner ingen der selv, men jeg hører dem øve til 17. mai når jeg jobber i hagen. Sanger jeg nesten aldri hører ellers, og i hvert fall ikke ‘live’, vekker gode minner om fellesskap og feiring av nasjonaldagen – en festdag for alle uansett bakgrunn og kultur.

For det er det musikken gjør; den binder oss sammen, og har gjort det igjennom mange tusen år i ulike instrument. Og tenk bare hvilke fantastisk mulighet unge har, at de kan både lære seg å spille musikk og spille sammen med andre. Skal de nå miste dette?

Kultur blir ofte satt i skyggen av idrett med tanke på støtteordninger. La ikke Strand være slik – vær heller en rollemodell og prioriter musikk og kultur – det trengs så sårt.

Personlig vil jeg kjenne det trist uten lyden av skolekorpset og jeg kan bare anta hvor leie selve skolekorpset føler seg om de må oppleve at det ikke er støttemidler for dem å få vedlikeholde, lære og dele sin interesse for musikk uansett alder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken