Politiet vil ha tips om barn som ikke har det bra hjemme

Politiet melder om ei rolig helg i Strand, Forsand og Hjelmeland, men har likevel øyne og ører åpne. Det har heller ikke kommet mange tips om brudd på hyttereglene.

DEL

Det er som kjent forbudt å overnattet på hytta, vel å merke dersom den ligger i en annen kommune enn den du bor i. Både i Strand, Hjelmeland og Forsand er det mange hytter.

– Har politiet fått mange tips om brudd på regelverket?

– Det har vi ikke. Patruljen som var på vakt tok en liten sjekkerunde i helgen og registrerte få biler på parkeringsplassene som tilhører hyttene. Vårt inntrykk er at folk flest har tatt hintet og følger de regler som myndighetene setter. Ting kan selvsagt endre seg, og vi følger godt med, men førsteinntrykket er bra, opplyser politikontakt Jostein Flatebø til Strandbuen.

Selve helgen har også vært av det rolige slaget, de vakthavende hadde få oppdrag.

Flere har uttrykt bekymring for sårbare barn som ikke lenger har skole eller barnehage å gå til. For det er et faktum at en del barn ikke har det så bra hjemme som ønskelig.

Også politiet deler denne bekymringen. Dersom noen kjenner til slike tilfeller, vil etaten gjerne ha tips.

Politiet var i helgen også innom steder som vanligviser et treffsted for mange. Tilbakemeldingene lyder på at det ikke var store ansamlinger av folk. Det tyder på at også lokalbefolkningen følger styresmaktenes råd.

Artikkeltags