Strand får nye postnummer

NY INNDELING: Kartet med Postens nye postnummerinndeling for Jørpeland. Kart: Posten Norge

NY INNDELING: Kartet med Postens nye postnummerinndeling for Jørpeland. Kart: Posten Norge

19 byer og tettsteder deles inn i flere postnummer fra 1. oktober. Tau og Jørpeland er blant disse.

DEL

En av grunnene til at Posten Norge oppretter flere postnummer, er å gjøre jobben enklere for postbudene. 26.500 husstander og 2.400 bedrifter får ny postadresse 1. oktober. 19 byer og tettsteder får ett eller flere nye postnummer i tillegg til det de har i dag. Tau og Jørpeland er blant disse.

4120 Tau får i tillegg postnummeret 4121. Det gjelder områder ved Tau som ligger utenfor tettstedet som får 4121.

På Jørpeland vil sentrum og områder langs fjorden fremdeles ha 4100. Bydelen Førland får 4104, mens Øvre Fjelde, Langeland, Resahaugen og Resahagen får 4103. Brauta får 4105. Det viser kartet med Postens nye postnummerinndeling for Jørpeland.

Bakgrunnen for at en del steder splittes, er at det vil gjøre distribusjonen av pakker og brev enklere. De nye postnumrene kommer i hovedsak i utkanten av poststedene, skriver Posten Norge i en pressemelding.

Posten Norge opplyser at alle berørte postmottakere vil bli varslet i eget brev eller en brosjyre.

– Endringer av postnummer kommer ofte fordi noe steder får flere innbyggere. Av og til endres også postnummer etter forslag fra kommune, organisasjoner eller velforeninger. Vi beslutter endringene ut fra ønske om en så korrekt og effektiv postdistribusjon som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten.

Hun legger til at Posten vil fortsette å levere til det gamle postnummeret i en overgangsperiode.

– Men etter hvert vil feil adresse forsinke postgangen. Det er ikke positivt verken for oss, for den som sender eller for den som skal motta. Derfor ber vi alle som får nytt postnummer om å varsle kontaktene deres om det nye nummeret, sier Gjølme.


Artikkeltags