Rune hadde en plan for å unngå vannskader. Den fungerte: – Det så ille ut, men det gikk bra

SPRINGFLO: Vannstanden steig mer enn normalt natt til tirsdag. Ved Joker på Forsand ble det vanskelig å se hvor kaien slutter og sjøen begynner, og det ser nesten ut som Martin Rudolf Fossan går på vannet.

SPRINGFLO: Vannstanden steig mer enn normalt natt til tirsdag. Ved Joker på Forsand ble det vanskelig å se hvor kaien slutter og sjøen begynner, og det ser nesten ut som Martin Rudolf Fossan går på vannet. Foto:

Det så skummelt ut en stund, men med en god plan og god hjelp unngikk Rune Stangeland de store vannskadene.

DEL

Natt til tirsdag var det meldt ekstremt høy vannstand langs kysten. Vannet skulle stige med rundt 100 centimeter mer enn normalt og folk ble oppfordret til å ta opp båten, sikre gjenstander i naust og generelt holde seg unna strandsonen.

På Forsand var daglig leder for Joker, Rune Stangeland, forberedt. Vannstanden var forventet å gå over kaikanten der butikken hans ligger.

– Vi hadde inne litt vann, men ikke mer enn vi hadde kontroll på. Det så ille ut, men det gikk bra, sier han tirsdag morgen.

Planen fungerte

Stangeland hadde laget en plan for hvordan han skulle håndtere ekstremværet «Elsa».

– I løpet av mandagen laget vi en brønn på det laveste punktet i butikken og satte pumpene der. Vi førte vannet dit og pumpa det ut vinduet. Planen funket, sier en lettet butikkdriver.

Han fikk også hjelp av en gjeng som stilte opp på dugnad.

– Det må jeg takke veldig for.

Lenge til neste gang

Stangeland og dugnadsgjengen var oppe til rundt klokken 01:30 før de kunne dra hjem og sove. Han håper det blir lenge til neste springflo.

– Det er alltid godt når det er over. Vannstanden steig med cirka ni centimeter mindre enn det som var meldt. Hadde vært ni centimeter mer, så hadde det vært bra med vannmengder inn. Vi hadde kontroll på det. Jeg satser på at det blir en del år til neste gang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 29750087


Varnish cache server