Hundvågtunnelen åpnes trolig ikke før i slutten av mars

UTSATT ÅPNING: Mest sannsynlig blir ikke Hundvågtunnelen åpnet før i slutten av mars.

UTSATT ÅPNING: Mest sannsynlig blir ikke Hundvågtunnelen åpnet før i slutten av mars.

Vegvesenet har tidligere forespeilt åpning av Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen i februar. Nå er det klart at åpningen vil skje i mars - trolig i slutten.

DEL

Ryfast-prosjektleder Gunnar Eiterjord sier til Strandbuen at det blir tunnelåpning i mars, men han vil ennå ikke si noe om hvilken dato det blir.

– Årsaken til at Hundvågtunnelen og Eiganestunnelen ikke kan åpnes før, er at det har blitt behov for å bruke mer tid til sluttesting og nødetatenes øvelser, forklarer Eiterjord.

Den siste testen som skal gjennomføres er at tunnelene skal stå i en måned uten trafikk og pågående arbeid.

Prosjektlederen sier at det er enkelt ting som må avklares før den endelige åpningsdatoen kan bli offentliggjort.

– Til alle som venter på åpning av Hundvågtunnelen er det ikke mulig å si en eksakt dato ennå, men mest sannsynlig blir det i slutten av mars, legger han til.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte at de to tunnelene ikke vil bli åpnet før i mars. I går skal kommunalutvalget i Stavanger ha fått vite at åpningen skjer i mars.

Takstene for Ryfast er ennå ikke endelig fattet og annonsert, noe som vanligvis skal gjøres 4-6 uker før bompengeinnkrevingen starter. Ifølge Aftenbladet kommer ikke Statens vegvesen til å sette i gang bompengeinnkreving i prosjektet før Hundvågtunnelen åpner.


Artikkeltags