Ordføreren forventer kaos på Solbakk på åpningsdagen: – Parker langt unna og ta det som en tur

ANBEFALER Å GÅ: Ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, forventer mye folk på Solbakk på mandag når Ryfylketunnelen skal åpnes.

ANBEFALER Å GÅ: Ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, forventer mye folk på Solbakk på mandag når Ryfylketunnelen skal åpnes. Foto:

Det er kun hundre parkeringsplasser på Solbakk. Ordføreren anbefaler folk å parkere et annet sted og gå til Solbakk på mandag.

DEL

Mandag 30. desember klokken 12:00 går bommen opp og de første bilene kjører gjennom Ryfylketunnelen. Dette blir historisk og det er forventet at mange vil få med seg begivenheten.

Ordføreren forventer kaos på Solbakk.

– Det kommer til å bli kø og det kommer til å bli kaos, men det blir bare en del av saken, sier hun og legger til at det er Statens vegvesen som har ansvar for trafikksikkerheten på Solbakk på mandag.

Anbefaler å gå

Klokken 11:15 skal det være en markering med korps og taler. Kommunen har ønsket folk velkommen til markeringen og oppfordret til å pynte bilene og ta med flagg.

Det er imidlertid begrenset med parkeringsplasser på Solbakk og de hundre plassene fylles nok raskt. Derfor anbefaler ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, at folk parkerer et stykke unna og går til Solbakk.

– De som kommer fra Tau kan parkere der og gå langs promenaden til Solbakk. De fra Jørpeland bør parkere langt unna og ta det som en tur.

Buss til Solbakk

I det bommen går opp, forandres også bussrutene for Strand, Hjelmeland og Forsand.

Den siste bussen i det gamle ruteoppsettet har avgang fra Jørpeland klokken 10:40. Fra Tau går siste avgang klokken 11:10.

Den første avgangen fra Jørpeland i det nye ruteoppsettet går klokken 11:56. Fra Tau går første buss i ny rute klokken 12:07.

Se fullstendig oversikt her.

Artikkeltags