Gå til sidens hovedinnhold

Ryfylke Sykkelklubb vil utvide stisenteret i Dalen: Søker om nye 1,8 millioner kroner fra kommunen

Stisenteret til den lokale sykkelklubben er blitt mye brukt siden åpningen i vår. Nå søker klubben om tilskudd for å gå i gang med det andre byggetrinnet, som vil øke sykkelstinettet i Dalen med fire kilometer.

Ryfylke Sykkelklubb har fra før fått en million kroner fra Strand kommune til stisyklingssenteret i Dalen ved Jørpeland. I tillegg har kommunen forskuttert spillemidler for nærmere 1,5 millioner kroner. Nå ønsker sykkelklubben å komme i gang med det andre utbyggingstrinnet av stisenteret, og har derfor søkt Strand kommune om en total støtte på 1,8 millioner kroner.

I søknaden viser Ryfylke Sykkelklubb til at bruken av den første delen av sykkelanlegget i Dalen er over all forventing. I løpet av tre måneder etter åpningen skal det allerede ha blitt registrert over 12.000 passeringer i sykkelløypa.

– Nå ligger begrensningen i antall stier, og lite variasjon. Byggetrinn to vil endre på dette, og vil gjøre området betraktelig mye mer attraktivt for brukere på alle ferdighetsnivå, heter det i søknaden som er signert av prosjektleder Aleksander Amdal og styreleder Vidar Laugaland i Ryfylke Sykkelklubb.

Det andre byggetrinnet skal blant annet gi en rundløype på sørsiden av Jørpelandselva. Denne skal være enkel for barn og nye syklister. I tillegg er planen å bygge en såkalt ferdighetsløype langs elva, med hopp og utfordringer i alle vanskelighetsgrader. Det planlegges også en utforsti på oversiden av Dalavegen, som vil være en utvidelse av den eksisterende sykkelstien. Sykkelklubben ønsker også en link mellom stiområdene.

– På dette viser øker vi fra 2 til 6 km med tilrettelagt sykkelsti, vi får flere vanskelighetsgrader og vi legger til rette for at man kan sykle flere varierte runder slik at syklistene oppholder seg lengre tid i stisenteret, heter det i søknaden.

Målet til den lokale sykkelklubben er å ha et komplett stisenter ferdig til våren neste år.

Les også

Max (12) prøvde seg i sykkelløypa i Dalen for første gang: – Det kilte i magen

Kommentarer til denne saken