Gå til sidens hovedinnhold

Samarbeidslaget til MIL og Staal arrangerer fotballskole for unge jenter

Staal og MIL har samarbeidslag for jenter 17 med mange ivrige spillere. Noen av dem har spilt i 2. divisjon, på kretslag og landslag. Nå vil disse 17-åringene gi litt tilbake gjennom gratis fotballskole for jenter i alderen fem til sju år.

FOTBALL: MILs og Staals J17-lag vil i år arrangere fotballskole for jenter født i perioden 2013–2015. Fotballskolen blir gratis for deltakerne.

– Vi kommer til å legge to treningsdager på Jørpeland hos Staal og to dager hos MIL på Tau. Det er mange jenter som er klare til å trene yngre spillere, så de kommer til å bli godt ivaretatt. Blir det få deltakere, skal vi ta ekstra godt vare på dem som kommer og kanskje bidra med en ny runde ved skolestart, sier trener for samarbeidslaget, Helge Sel, som trener laget sammen med Johar Mæhle og Erik Sørhaug.

For ti år siden startet mange av instruktørjentene i Staal og MIL. Treneren forteller at de har hatt mange kjekke fotballopplevelser, og at de har mange minner om ting som har skjedd også utenfor banen. Dette er noe de unner dagens minste å få oppleve.

– Det er viktig med en fritidsaktivitet, og det kan gjerne være fotball. Det gode samholdet i et fotballag er noe en får med seg. For disse jentene, som nå har nådd J17, stiller i år med to 11-er lag i seriespill. Dette er en fantastisk jentegjeng som gjennom en utfordrende koronatid har holdt humøret og iveren oppe, sier Helge Sel.

Les også

Tonje og Mari kom til kvartfinalen

– Stødig treningskultur

Nå kan de spille vanlig igjen på trening, etter at de har hatt begrensninger i koronatiden. Ifølge treneren er det ikke noe som tyder på at de har lagt bak seg en spesiell treningstilværelse.

– Treningskulturen har stått stødig. Det er veldig kjekt at vi har så mange spillere i denne alderen. At noen av dem har spilt i 2. divisjon for Staals damelag, på kretslag og landslag, viser at en kan komme langt med å legge vekt på trygghet og tilpasset mestring for de yngste. Dette laget er et godt eksempel på flest mulig, lengst mulig og best mulig, sier Sel.

Han mener starten for hvert kull er nøkkelen til flest mulig og lengst mulig, og dermed en hobby en kan dyrke sammen i et lag med venninner.

– Grunnlaget for en stor fotballgjeng med høy trivselsfaktor legges de første årene. Trygghet og gode rammer, med godt samspill mellom spillere, trenere og foreldregruppa er viktig, mener fotballtreneren.

Les også

Jente-felleslag uten striper

– Mye lek og moro med ball

Som andre lag har de vært gjennom en annerledes vårsesong enn de hadde sett for seg, men samholdet i gruppa har vært god når de har måttet hente inspirasjon på nye måter, peker Sel på.

– Spesifisitetsprinsippet er sentralt for all idrett, også fotball, legger han til.

Fotballforbundet forklarer prinsippet med at det du skal bli god på, må du øve mye på. Det du skal trene på, må også være så kamplikt så mulig.

– Vi har hatt mye lek og moro opp gjennom årene, men ballen har vært med i det meste. Dette gir mestring som sammen med trygghet gir oss Norsk Fotballforbunds breddeformel: Trygghet pluss mestring er lik trivsel, sier Helge Sel.

Nå håper 17-åringene at jentespillere vil komme og prøve seg på fotball, og at foresatte tenker om de kan bidra med som trenere. Trenerrollen er givende og opplæring vil en få gjennom klubbene.

Den første treningen er nå på torsdag på Jørpeland og fortsetter så på lørdag. På Tau blir første treningsøkt på lørdag og så på tirsdag i neste uke.

Les også

Staal-jenter gleder seg til kampstart

Kommentarer til denne saken