Seks nye personer har testet positivt for koronaviruset i Strand

Det er nå totalt ti personer i Strand som har testet positivt for covid-19.

DEL

Lørdag ble det først kjent at en ungdom er smittet av koronaviruset. Ytterligere seks personer fikk positive svar på prøvene samme dag. Det betyr at det er totalt ti personer som har testet positivt for viruset i Strand.

Alle disse smittetilfellene er fordelt på tre husstander. De som fikk påvist smitte lørdag var allerede i karantene. Personer som har vært i nærkontakt med dem er også i karantene nå.

– Vi har god kontroll over situasjonen, men de nye smittetilfellene viser hvor smittsomt dette viruset er, sier smittevernoverlege i Strand, Anja de Jong.

Hun oppfordrer folk til å holde god avstand på tur, i butikk, i nabolaget og så videre.

– Det er også viktig å ikke ha kontakt med personer utenfor egen husstand.

– Ikke samles i store grupper

Strand-ordfører Irene Heng Lauvsnes har fått henvendelser om at det folk samles i større grupper flere steder i kommunen.

– Dette bekymrer meg og mange andre innbyggere, sier hun og oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om å holde avstand til sine venner når de leker ute.

– Foreldre bes også om å oppfordre sine ungdommer til å ikke samles seg i grupper, verken utendørs eller inne, sier hun og ber de voksne om å være gode forbilder.

Artikkeltags