Skal hindre smitte: Har satt opp telt ved legesenter

TELT: Det var mannskaper fra det lokale Norsk Folkehjelp-laget som mandag morgen satte opp test-teltet for kommunen.

TELT: Det var mannskaper fra det lokale Norsk Folkehjelp-laget som mandag morgen satte opp test-teltet for kommunen.

Mandag morgen ble det satt opp et telt utenfor Jørpeland legesenter. Teltet skal hindre at koronavirussmittede personer kommer inn på legesenteret og sprer smitte.

DEL

Det var Norsk Folkehjelp som mandag morgen satte opp teltet for kommunen. Teltet er for dem som har bestilt legetime ved senteret og har symptom på luftveisinfeksjon.

Disse skal ikke gå inn på legesenteret, men møte opp og vente på parkeringsplassen til de får signal til å komme inn til testing i teltet. Her vil det i første omgang bli tatt blodprøver av pasientene.

På Jørpeland legesenter vil eventuelle koronatester bli foretatt i teltet, mens de andre legesentrene har testet mens pasientene sitter i bilene sine.

Test-teltet på Jørpeland legesenter er ikke for hele Strand.

– Det er kun for å unngå at pasienter med luftveisinfeksjoner skal være inne på legesenteret, og fordi Jørpeland legesenter kun har ett behandlingsrom, opplyser Anja de Jong, som er smittevernlege i Strand.

Mandag ble 25 nye personer koronatestet i Strand, og det var stort sett helsepersonell. Til nå er det til sammen foretatt 55 koronatester i Strand. Det er mandag ikke registrert flere smittede i Strand, tallet er fortsatt to.

Folkehelseinstituttet har oppdatert rådene til personer med symptomer på akutt luftveisinfeksjon.Disse blir nå bedt om å holde seg hjemme og begrense kontakten med andre.

Rådet skal også omfatte lette symptomer på forkjølelse eller vondt i halsen, men de fleste trenger ikke å testes for koronaviruset.

Anja de Jong opplyser at det er generelt få som skal testes for koronasmitte:

– Per i dag gjelder det stort sett kun helsepersonell med symptomer. Testing foregår kun på dagtid i ukedagene. Alle med luftveissymptomer må imidlertid nå betraktes som mulig smittet med koronavirus.

Smittevernlegen påpeker at de som har luftveissymptomer skal holde seg hjemme og treffe minst mulig folk.

– Ved alvorlige symptomer skal de ringe til legekontoret eller legevakten Rådet til alle er å unngå tett kontakt med andre og vaske hendene ofte. legger hun til.

For de som har hjemmekarantene viser Anja de Jong til at disse kan gå ut av eget hjem, men bør unngå nær kontakt med andre:

– Det omfatter å ikke gå på jobb, unngå reiser, ikke ta offentlig transport og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. Det betyr også at en ikke skal gå i butikken, la heller andre handle for deg.


Artikkeltags