Smittevernlegen: – Koronaviruset er fortsatt en alvorlig trussel for folkehelsen

KRISEN ER IKKE OVER: Kommuneoverlege og smittevernlege i Strand, Anja de Jong, ber folk om å fortsatt holde avstand til hverandre, vaske hendene og hoste i albuen.

KRISEN ER IKKE OVER: Kommuneoverlege og smittevernlege i Strand, Anja de Jong, ber folk om å fortsatt holde avstand til hverandre, vaske hendene og hoste i albuen. Foto:

Smittevernlege i Strand, Anja de Jong, minner om at koronaviruset fortsatt er en trussel for folkehelsen.

DEL

Ifølge Anja de Jong er vi kommet i en fase hvor det er mer kontroll på smitten. Dette gjelder både i landet generelt og også her lokalt.

– Nå gjelder det å gjøre alt vi kan for å holde det slik, sier hun.

Likevel er ikke krisen over og hun minner om at viruset fortsatt er en alvorlig trussel for folkehelsen. Dette gjelder spesielt for de eldste og for personer i risikogruppen.

– Derfor er det bekymringsfullt å se at det kan oppstå trengsel en del steder og det er viktig at vi unngår det, sier de Jong.

– Unngå visse steder

Smittevernlegen sier det er et felles ansvar å følge rådene for å unngå en ny smittebølge. Hun nevner flere steder som det samler seg folk.

– Det gjelder for eksempel turstier, spesielt til Preikestolen på fridager, men også betalingskø i butikker, på Jørpelandsholmen og spesielt brua til holmen, sier hun og understreker:

– Det er viktig å ikke stoppe opp på brua og slå av en prat med de du treffer. Da kan ikke andre komme forbi på en grei måte.

– Ta hensyn

Oppfordringen til smittevernlegen er klar og tydelig:

– Hold fortsatt avstand og ta hensyn til hverandre! Og selvfølgelig gjelder stadig: Hold deg hjemme når du ikke er i form og har god hånd- og hostehygiene.

Artikkeltags