Gå til sidens hovedinnhold

Staal-damene jubler over årets første seier. Nå kan de ikke rykke ned

Staal vant onsdagens 2. divisjonskamp 3–0 hjemme mot Avaldsnes 2. Samtidig er det klart at laget uansett plassering vil beholde plassen i 2. divisjon.

For abonnenter

Kampen onsdag kveld var Staals første seier denne sesongen. Staal vant til slutt 3–0 over Avaldsnes 2, som før kampen lå på femteplass i kvinnenes 2. divisjon, mens Staal var på sisteplass.

Målscorere var Mallin Mæhle, Amanda Svines Wilson og Elin Norland Eie. Alle målene kom etter pause, for etter førsteomgangen var det ikke gitt at Staal skulle vinne dette oppgjøret. Gjestene fra Karmøy var best før pause.

– Vi hang litt i tauene i første omgang. I pausen gjorde vi noen justeringer som slo bra ut. Etter to kjappe mål på dødball tidlig i andre omgang, fikk vi et overtak på motstanderen og kontrollerte greit inn til solid seier, oppsummerer Staal-trener Hallgeir Hinna.

Han la til at laget har spilt bra og utviklet seg positivt i de siste kampene, og at det var en fortjent og etterlengtet seier.

På Staals egen poengbørs ble Sofie Bergaland, Lotta Jansen og Karianne Walde framhevet som de beste i denne kampen.

Staal er etter kampen mot Avaldsnes 2 nest sist på tabellen, og kan ikke rykke ned uansett hvilken sluttplassering det blir. Fotballforbundet har sendt ut et brev til alle klubber i 2. divisjon for kvinner, og varslet om at de dropper nedrykk i årets sesong.

Årsaken til dette er blant annet at mange lag har hatt flere skader enn normalt og at klubbene i denne divisjonen har vært sårbare med tanke på smitte og skader.

Neste sesong blir det flere lag i kvinnenes 2. divisjon, fordi det vil være lag fra divisjonen under som rykker opp. Fra 2023 blir det bare to avdelinger i kvinnenes 2. divisjon i Norge. Det betyr at det neste sesong blir langt vanskeligere å overleve i denne divisjonen.

Les også

Bortelaget stakk av med poengene: – Fryktelig surt

Kommentarer til denne saken