FOTBALL: Elin Norland Eie (28) har vært en viktig spiller for damelaget. Denne våren må hun se laget fra sidelinjen. Hun venter sitt andre barn i sommer.

– Det er ikke store forandringer på laget vårt i år i forhold til i fjor. Vi har fått noen forsterkninger og så har alle blitt ett år eldre og vi har rykt ned og skal spille en divisjon lavere. Det er ingen grunn til å legge skjul på at vi de lagene som rykket ned, var vi det laget som lå høyest på tabellen, sier Norland Eie.

Hun forventer at laget skal bite godt fra seg i 3. divisjon i år. Derfor synes hun det er trist å være ute i vårsesongen, for dette vil bli et år med mange gode opplevelser for samtlige både de yngste og de mer rutinerte.

– Vårsesongen blir fryktelig tung for meg. Jeg blir fort noen kilo tyngre i løpet av våren, da jeg er gravid og har termin i begynnelsen av juli. Men målet er være klar til å spille igjen når høstsesongen starter. Men jeg har jo mye å se fram til dette året, sier Elin Norland Eie.

Hun har trent helt fram til hun ble syk for ei uke siden. Men vil prøve å holde seg i aktivitet på fotballtrening en times tid to ganger i uken framover så langt bekkenet holder.

– Føder jeg på termin, har jeg seks uker på meg til å trene meg opp til høstsesongen begynner, sier 28-åringen, som har spilt fotball i 17 år.

Det har stort sett vært Staal for Norland Eie. Hun har spilt en halv sesong for Røa i toppserien og halvannen sesong i Lyn i 1. divisjon i forbindelse med studier i Oslo.

– Hva gir det deg å spille fotball?

– Det gir meg ekstremt mye, spesielt etter at jeg ble mor til en gutt for snart fire år siden, har det gitt meg litt egentid. I tillegg gir det meg trening og det sosiale betyr veldig mye. Jeg har mange venner her og vi har et godt samhold i laget. Jeg merker stor forskjell på stemningen i laget fra da vi slet i bunn av tabellen og ikke fikk til noe for to år siden til nå, sier Elin Norland Eie.

Det har kommet inn et friskt pust i laget. Den gode stemningen i laget har ført til at de spiller bedre sammen.

– Det gjør noe med oss som personer når alt blir mye kjekkere. Jeg tror hovedårsaken er at vi har fått et større støtteapparat rundt oss som er veldig positive. Støtteapparatet satt standarden og sa til oss i spillergruppa at vi også skal gi mer positive tilbakemeldinger på og utenfor banen og det har hjulpet, sier Norland Eie.

Når hun ikke spiller fotball og tar seg av barn, er hun lærer og student. Hun skriver master for å gjøre ferdig lærerutdannelsen.