FOTBALL: Fredag i neste uke skal Staal spille treningskamp borte mot 2. divisjonslaget Vard. Det blir en tøff kamp, men trolig vil Staal ha bortimot den troppen de skal spille med denne sesongen i den kampen.

– Det er idalog med Daniel Ciach. I tillegg har han hatt kontakt med en annen prøvespiller som skal trene med oss i neste uke. Vedkommende skal i følge kilder være på nivå med de beste i Staal, sier Espen Helland i Staal A-lag sitt sportslig utvalg.

Den nye polske prøvespilleren er venstreback/midtstopper og er cirka 30 år.

– Daniel var også midtstopper da han kom til oss. Men disse polakkene kan nå helst spille over alt, sier Stig Marthinussen i Staal.

Daniel Ciach var Staals beste spiller i fjor. Han har ennå ikke trent i år. Han jobber som sjåfør for Breeze Søvest, vaskeriet på Jørpeland og kjører lange ruter med tøy og klarer ikke å nå alle treningene.

– Vi ser etter en løsning for Daniel. Vi håper han blir med på trening i neste uke, sier Espen.

Staal er veldig fornøyd med de polske spillerne de har fått inn i klubben. De holder svært bra nivå og har etablert seg på Jørpeland med jobb og ønsker å bo her og bidra for klubben også når den aktive fotballkarrieren er over.

– Vi gleder oss til å se den nye prøvespilleren i trening og kamp. Vi kan ikke betale ham for å spille for oss. Men vi jobber med å skaffe han jobb. Vedkommende ønsker også å etablere seg på Jørpeland slik som Daniel og Rafal Dubrolinski. Jeg vet at Vard er interessert i flere spillere, og blant annet har gitt Daniel et godt tilbud, men han ønsker ikke å flytte fra Jørpeland. Det blir nok Staal eller ingenting for han. Jeg håper vi har kontrakt med dem før kampen på fredag, sier Marthinussen.

Staaltrener Bjørnar Holmvik får ikke se den nye spilleren i neste uke, da han der bortreist på trenerkurs. Han tar UEFA A-lisens.

Spillerne har vinterferie denne uka, så blir det full gass igjen i neste uke. Da er kanskje også midtbanespiller Lewis Leonidas med. Han spilte for Staal i fjor, og Staal er i dialog med ham nå.

– Får vi med oss disse tre spillerne, kan vi slå oss til ro. Da er vi fornøyde. Vi ønsker å gi våre unge spille et tilbud, men vi må ha en god kombinasjon av unge spillere og rutinerte spillere på laget, sier Stig Marthinussen.

De er begge veldig positive til kommende sesong i 3. divisjon.