Gå til sidens hovedinnhold

Stadion-oppgradering: Vil gi Staal like mye som MIL fikk

Artikkelen er over 1 år gammel

For 12,8 millioner kroner skal det være mulig å oppgradere Jørpeland stadion med både kunstgress, lysanlegg, løpebane med kunststoffdekke og et mindre treningsfelt for fotball. Ny tribune kan bli satt på vent.

Jørpeland stadion har vært preget av forfall de siste årene. Strand kommune og Staal Jørpeland IL har derfor samarbeidet for å finne gode løsninger for å oppgradere stadion. Nå er det lagt fram en kostnadsberegning som viser at det vil koste 12,8 millioner å oppgradere Jørpeland stadion med kunstgress, lysanlegg, løpebane med kunststoffdekke og et mindre treningsfelt for fotball.

Torsdag 2. april får formannskapet i Strand finansieringen på bordet. Den må endelig avklares før det kan sendes ut anbud på oppgraderingen.

Strand kommune bevilget totalt 3,5 millioner til MIL for nye Tau stadion. MIL eier banen selv, mens på Jørpeland er kommunen grunneier. Strand kommune får dermed momskompensasjon på prosjektet. Med en bevilgning på 4,4 millioner vil Strand kommune få momskompensasjon på 0,875 millioner og ha en reell kostnad på 3,5 millioner.

Rådmannen vurderer at kommunens bidrag, ut fra et likebehandlingsprinsipp, ikke bør overstige den summen som ble bevilget til MIL.

Les også

Skal oppgradere stadionanlegget på Jørpeland

I saksutredningen blir det opplyst at Staal ville satt stor pris på om kommunens tilskudd kunne blitt løftet med 1 millioner kroner. Staal har meldt tilbake til kommunen at kostnadsbildet er innenfor allerede gitte godkjennelser, så lenge tribuneprosjektet settes på vent. Målet til Staal har vært å få både bane- og tribuneprosjektet gjennomført i løpet av 2020 eller tidlig 2021.

I saksutredningen heter det at bidraget som Staal selv skal betale kan bli så høyt at idrettslaget vil få problemer med å finansiere nytt tribuneanlegg på stadion.

Kommentarer til denne saken