Gå til sidens hovedinnhold

Statsministeren legger opp til en kontrollert gjenåpning av Norge i fire trinn

Det er nå registrert over 100.000 koronasmittede personer i Norge, men statsminister Erna Solberg (H) legger opp til en gjenåpning av Norge om ikke lenge. Gjenåpningsplanen gir eliteseriefotballen håp om 600 tilskuere på tribunen under seriestarten.

Det er nå registrert over 100.000 koronasmittede personer i Norge. Det siste døgnet er det registrert 900 nye koronasmittede i Norge, 327 flere enn dagen før. Natt til onsdag var det registrert 100.149 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor, viser foreløpige tall.

Statsminister Erna Solberg (H) legger opp til en kontrollert gjenåpning av Norge i fire trinn – men hun vil ikke gi noen dato for når gjenåpningen kan starte. Men Solberg signaliserte i Stortinget onsdag at trinn to forhåpentligvis kan begynne innen slutten av mai, mens trinn tre kan være fullført innen slutten av juni.

Nordmenn som er vaksinert eller har immunitet etter sykdom, kan få et koronasertifikat , sier statsminister Erna Solberg (H). Hun legger til at regjeringen vurderer nye råd som er tilpasset alle nordmenn som er fullvaksinert mot covid-19.

Storbritannia har begynt utrulling av Modernas covid-19-vaksine . Vaksinen, som allerede er godkjent i EU og Norge, er den tredje som tas i bruk i landet. Storbritannia har bestilt 17 millioner doser.

600 tilskuere på tribunen kan bli en realitet når eliteserien i fotball sparkes i gang. Fotballen har lagt opp til seriestart i de øverste seriene på herresiden andre helgen i mai. Regjeringens gjenåpningsplan tar høyde for at den planen kan ligge fast.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken