Gå til sidens hovedinnhold

Stenger baner for å hindre at for mange samles

Artikkelen er over 1 år gammel

Både på dagtid og kveldstid er det uorganisert aktivitet blant unge fotballspillere på lokale kunstgrasbaner. Nå blir baner i Strand helt og delvis stengte.

For å unngå koronasmitte er all organisert trenings-, kamp- og møteaktivitet i lokale fotballag stoppet. Men det er fremdeles barn og unge som bruker fotballbanene i fritida si.

Nå har Staal Jørpeland IL sendt ut melding på sin Facebook-profil om at Strand kommune har bestemt at kunstgressbanene skal stenges på kveldstid, grunnet for stor ansamling av mennesker. Maksgrensa for å spille fotball sammen er satt til tre personer.

– Flomlysene vil derfor inntil videre ikke bli skrudd på. Foreløpig kan banene brukes på dagtid, men veldig viktig at ikke flere enn maksimum tre personer spiller ball sammen. Dersom flere grupper trener samtidig, må disse fordele seg utover begge banene og i hver sine hjørner av hver bane, melder idrettslaget.

Dersom disse reglene ikke holdes risikeres det at banene også blir stengt på dagtid, legges det til.

Også MIL på Tau henstiller om at banene deres ikke blir brukt. Der gjelder stengingen døgnet rundt.

– For å begrense korona-spredning er all bruk av Midtbygden IL sine idrettsanlegg forbudt inntil videre. Vennligst respekter dette, melder MIL.

Kommentarer til denne saken