Idrettslaget Staal har gjennom Sparebankstiftelsen SR-Bank fått en gave på en million kroner som er et betydelig bidrag for å realisere et nytt universelt utformet tribuneanlegg på Jørpeland stadion.

– Vi er veldig glad for denne store gaven. Vi har fått litt midler tidligere, men mangler noen millioner kroner ennå før vi kan sette i gang med byggingen, sier daglig leder i Staal, Rune Harestad.

Sparebankstiftelsen SR-Bank deler ut midler to ganger i året. På hver utdeling har banken delt ut cirka to millioner kroner i Ryfylke. Dermed sier det seg selv at Staal har fått den største tildelingen i denne omgangen.

Denne støtten vil holde mange tilskuere tørre på Jørpeland stadion i årene som kommer.

– Vi er veldig glad for å kunne være med å støtte et nytt universelt utformet tribuneanlegg til Staal. Ingen andre får så stort beløp i denne omgangen, sier banksjef Turid Larsen.

Det er ikke bare tak over tribunen som skal bygges. Under taket vil det bli toaletter, kiosk, sosialt rom og lager. Anlegget skal bli universelt utformet, så det vil bli et løft for Jørpeland stadion, sier Stig Marthinussen i Staal.

Staal har fått en kalkyle på anlegget på 5,1 millioner kroner, men det har vært prisstigninger etter den tid.

– Vi regner med å få tippemidler på deler av anlegget. Og har fått en halv million tidligere, men vi mangler ennå en del. Men dette var et skikkelig håndslag, sier Børge Oanes.

– Målet vårt er å komme i gang med å bygge det nye tribuneanlegget til neste år, men det avhenger av at vi får finansiert prosjektet, sier Rune Harestad.