«Strand videregående skole på Tau har satt seg i førersetet når det gjelder e-sport»

NINTENDO: Kaspar Risa (i midten) har nyleg fått seg ein Nintendo Swith der han kan spela fleire spel. Klassekameratane Sjur Langvik og Daniel Rovik liker også godt å spela.

NINTENDO: Kaspar Risa (i midten) har nyleg fått seg ein Nintendo Swith der han kan spela fleire spel. Klassekameratane Sjur Langvik og Daniel Rovik liker også godt å spela. Foto:

– Man skal vel ikke lenger enn ti-femten år tilbake i tid, før man hadde søkt de inn på psykiatrisk avdeling, de som trodde at et skolefag skulle komme til å dreie seg om e-sport, skriver redaktør Jens Bjørheim på lederplass.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Strand videregående skole på Tau har satt seg i førersetet når det gjelder e-sport. Som den eneste skolen i Rogaland starter de i høst opp med dette tilbudet.

Man skal vel ikke lenger enn ti-femten år tilbake i tid, før man hadde søkt de inn på psykiatrisk avdeling, de som trodde at et skolefag skulle komme til å dreie seg om e-sport. For det dreier seg om spill, elektronisk konkurransespill hvor man spiller mot hverandre i ulike dataspill på datamaskiner eller spillkonsoller.

Vi har allerede via tv-skjermen hørt fortellinger om en ung norsk mann som vant en gedigen pengepremie i utlandet på dette. E-sport er kommet for å bli.

Rektor Erik Danielsen og hans medarbeidere skal ha ros for viljen til å prøve noe nytt. Gjennom mange år har skolen opparbeidet seg et positivt rykte. Flere ganger har de satt skolen på kartet på beundringsmessige måter. Nå tilføres et nytt kapittel i boka. Framtiden vil vise om det blir et løst ark, eller om det henger fast. Evnen til nytenkning og et brennende ønske om å prøve dette ut, vil imidlertid alltid stå fjellstøtt når skolens historie skal skrives.

Tro derimot ikke at elevene derimot alltid skal sitte foran dataskjermen. De skal også lære om treningsplanlegging og kosthold. Man vil unngå stempelet at de som spiller mye er ensbetydende med einstøinger uten sosial bakkekontakt. Opplegget blir dermed i tråd med vanlig toppidrett. Det betyr fokus på kosthold, søvn og konsentrasjonsøvelser.

Ungdom i dag spiller mye. Slik sett er det naturlig at skolen bokstavelig talt nå prøver seg på et nytt spill.

Vi våger likevel følgende påstand. At en videregående skole i 2020 skulle lyse ut en stilling som spillpedagog, vil overraske ganske mange.

Vi tror derimot det er en rett satsing. Det gjelder å følge med på den rivende utviklingen dette området har hatt. Og når nye ting prøves ut, er det alltid en fordel å sitte i førersetet.

Det setet tilhører nå Strand videregående skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken