Siddisprisen gikk til advokat Arvid Sjødin. Prisen deles ut til en person, gruppe eller organisasjon i Stavanger eller Sør-Rogaland som på en særskilt måte har bidratt til å skape åpenhet og debatt.

Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland i NRK Rogaland vant prisen Årets snakkis for sakene sine om farse. Lokalavisene til Amedia i Region Nordsjø fikk hederlig omtale for direktesendingen «Stormen».

Mats Haugland og Thommas Husevik i Stavanger Aftenblad fikk prisen Årets idé for sin «Breddline Day», som handlet om breddefotball.

Strandbuen ved journalist Elin Moen Karlsen fikk hederlig omtale for videoserien «Korleis er det eigentleg å vera...?». Kriteriene for Årets idé er at det redaksjonelle innholdet skal bli formidlet på en nyskapende, original og kreativ måte og utfordre et etablert format.

«Juryen er stolt av å kunne tildele prisvinneren en oppmuntring for dette usedvanlige stykke journalististiske arbeid», skriver de på diplomet til Strandbuen.

Her er lenker til intervjuene Strandbuen så langt har gjort i videoserien:

I første utgåve av Strandbuen sin nye videoserie «Korleis er det eigentleg å vera...?» møter me Anne Beate Hult frå Jørpeland. For 23 år sidan var ho i praksis der ho jobbar i dag. Der hadde ho det så kjekt at ho ikkje ville jobba nokon annan stad.

I andre utgåve av Strandbuen sin videoserie «Korleis er det eigentleg å...?» møter du Svein Helge Barka frå Jørpeland. For eitt og eitt halvt år sidan gjekk han frå jobben som lastebilsjåfør til ein annan jobb der han tilbringer det meste av dagen bak rattet.

Jobben til Thomas Stangeland frå Forsand blir utført rundt omkring på Jørpeland, Tau og Forsand, og 36-åringen liker godt den varierte arbeidskvardagen.

Torger Espedal frå Øvre Espedal pendla tidlegare til mekanikarjobb på Ganddal. Nå pendlar han frå Tau, der han har kjøpt leilegheit saman med kjærasten, til jobb på Forsand for bedrifta han og broren eig og driv saman. Han trivst godt som sjølvstendig næringsdrivande på fulltid.

Frank-Even Aniksdal gjer ikkje jobben sin bare for pengar. Han fortel at det å gå heim frå jobb med ei god kjensle og godt samvit er viktigare.

Cathrine Johannesen var utplassert hos arbeidsgjevaren sin på ungdomsskulen. Nå har kome tilbake og har ein variert jobb ho trivest godt med.

1. september kom Helge Malmberg tilbake til sin tidlegare arbeidsgjevar i ei ny stilling etter fem år vekke. Då han slutta i jobben sist sa han at viss den jobben han nå har fått blei ledig, så kunne han tenka seg å koma tilbake.

Håvard Østhus har vore tilsett som oppvekstsjef sidan i haust og har kome seg godt inn i arbeidet. Hør kva han seier om å vera oppvekstsjef i Hjelmeland kommune.

Thomas Søyland frå Bjørheimsbygd har funne ut korleis han skal gjera det for å både tena pengar og få driva med det han liker aller best. Han har delt året i to; det første halvåret jobbar han med marknadsføring for ein kunde, det andre halvåret får han driva med noko som gir han eit skikkeleg kick.

Ragne Lea Haualand frå Jørpeland treff folk frå mange forskjellige land i jobben sin. – Det er viktig med eit fleirkulturelt samfunn, seier ho. Her forklarer ho kvifor ho synest det er viktig.

Her er de øvrige vinnerne

Fotoprisen gikk til Aftenblad-fotograf Jon Ingemundsen for bildet av Nærbø-trener Rune Haugseng og datteren Kaja. Disse fotografene i Aftenbladet fikk hederlig omtale: Fredrik Refvem med bilde av steinraset i Haukali, Kristian Jacobsen for portrettet av Per Dybvig og Pål Christensen for kvigeslepp på vei til Holme.

Pernille Pettersen, Kristian Jacobsen og Inga Sverdrup i Stavanger Aftenblad (SA) fik prisen Årets reportasje for «Generasjon Uro». Her fikk Ola Fintland og Jan Inge Haga i SA hederlig omtale for «Oksens siste reise» og Tommas Torgersen Skretting og Pål Christensen i SA for «Såret som ikke ville gro».

Martha Synnøve Johannessen i NRK Rogaland fikk prisen Årets nyhet med «Sykehjemsplass for Sverre». SA-journalistene Ove Heimsvik og Mats Haugland, Thommas Husevik og Stig Nilssen fikk hederlig omtale for hendholdsvis «Feil og mangler ved boliger» og «My Game».