Gå til sidens hovedinnhold

Sykt bra teaterstykke

Artikkelen er over 1 år gammel

Teaterstykket «Syke sinn har også hjerter» ble godt mottatt i Rosehagen torsdag. 140 personer fikk oppleve tragikomediemusikalen, som forfatteren Morten Fiskå kaller stykket.

I Rosehagen har Morten Fiskå iscenesatt en italiensk restaurant hvor vi møtte politikvinnen Victoria og Roy som er psykisk syk. Morten Fiskå har hentet inn venner og kjente til rollene i teaterstykket «Syke sinn har også hjerter».

På kort tid ble de to forestillingene som var satt opp på torsdag solgt ut. I utgangspunktet var det disse to som skulle spilles.

– Dette var helt suverent. Vi visste ikke hva vi kom til da vi kjøpte billett. Men det var helt topp. Morten Fiskå hadde tatt tak i en alvorlig situasjon som alle kan komme opp i. Dette teaterstykket må få terningkast seks, sier Erik Falkeid Asbjørnsen.

Sjefen for Strand Revylag satt på første rekke blant de 70 som fikk plass på hver av forestillingene. Flere av aktørene på scenen kjenner han som revyartister.

– De gjorde det bra i dette teaterstykket også. Dette var veldig intimt. Jeg tror alle var fornøyde. Og så må vi skryte av det Rosehagen har fått til etter at Sonja (Marie Hargaut) tok over. Nå blomstrer kulturlivet i Strand, sier Asbjørnsen.

Fiskå skulle spille inn plate samtidig som har skulle lage teaterstykke. Det viste seg at det var en rød tråd i sangene som passet til teaterstykket. Musikeren spilte selv rollen som kelneren Vincento. Han har med gitaren og framfører sine egne sanger i teaterstykket.

Til sammen ble dette en intim forestilling som flere bør få oppleve. Med seg på scenen har Morten Fiskå Monica Kloster, Elin Sørskår, Per Olav Nilsson og Torbjørn Vidnes.

Teaterstykket hadde et mørkt tema og det var opp til hver enkelt i publikum hvordan de ville respondere på stykket. Enten de ville le eller gråte.

– Vi begynte så vidt med dette stykket for et år siden. I starten gikk det to til fire uker mellom hver samling. Det ble mer alvorlig etter hvert.

– Blir det flere forestillinger?

– Vi får se til høsten. Disse to forestillingene ble raskt solgt ut. Kanskje er det flere som har lyst til å se dette stykket. Da er vi ikke sene om å snu oss om. Men i utgangspunktet var det bare disse to oppsetningene, sier Morten Fiskå.

Kommentarer til denne saken