Gå til sidens hovedinnhold

Til minne om Trude Helland Gulestøl

Artikkelen er over 1 år gammel
MINNEORD

Trude Helland Gulestøl, 13. mars 1972 - 14. august 2020.

Det var med tungt hjerte vi fikk beskjed om at Trude måtte gi tapt for kreften fredag 14. august. Hun ble bare 48 år gammel. Beskjeden om hennes død fikk vi gjennom den fine Facebookgruppa “Trude vil også leve” som hun og familien opprettet kun seks dager før alt var over.

Trude er født og oppvokst på Heia i Strand kommune, som datter av Gunbjørg og Ragnar Åge Helland. Trude er nummer fire i rekken av fem søstre. Hun utdannet seg ved universitetet i Bergen. Trude har en PPU utdanning med litteraturvitenskap og nordisk som hovedfag. I de senere årene har hun i tillegg tatt andrespråkspedagogikk og engelsk gjennom kompetanse for kvalitet. I studietiden møtte Trude Sveinung som skulle bli hennes gode ektemann. Sammen fikk de tre flotte døtre, Adelen (1997), Frida (2000) og Julie (2001).

Trude har betydd mye for Resahaugen skole som arbeidsplass. Både som en inspirerende bibliotekar, men spesielt for sitt varme hjerte for elevene som trenger litt ekstra. Noen klasser har også vært så heldige å ha hatt Trude som kontaktlærer.

Det vil bli et savn og ikke ha henne blant oss. Trudes kjappe kommentarer og hennes gode humor har fått latteren til å runge i korridorene titt og ofte. I festlige lag har Trude bidratt med sitt skuespillertalent til stor glede for oss alle. I faglige diskusjoner kommer vi til å savne hennes alltid kloke og reflekterte betraktninger.

I slutten av 2015 fikk Trude brystkreft. Hun kjempet seg gjennom behandling og var tilbake i arbeid ved skolestart i 2017. Hennes gode formidlingsevner og engasjement ble lagt merke til også utenfor Resahaugen skole. Trude ble innleid som foredragsholder på “Brystkreftskolen” i regi av Stavanger universitetssykehus. Hun var fast foredragsholder hvert halvår de to siste årene. I juni dette året flyttet kreften inn i Trudes kropp igjen. Hun fikk konstatert brystkreft med spredning til lever, skjelett og lunger. Etter dette gikk alt fryktelig fort.

Medisinene hun fikk virket dårlig og livet stod ikke til å redde. Vi er mange som kjenner på en stor sorg etter Trudes bortgang. Selv om Trude var en dedikert lærer og en fantastisk kollega var hun først og fremst et familiemenneske. Tankene våre går til ektemannen, Sveinung og de tre nydelige jentene til Trude som står igjen med den tunge sorgen. Vi gjemmer de gode minnene i våre hjerter og lyser fred over Trude Helland Gulestøls minne.

Kommentarer til denne saken