Nå kan du laste ned digitalt førerkort

DIGITALT FØRARKORT: Slik vil førerkortet se ut i appen. Foto fra Statens vegvesen

DIGITALT FØRARKORT: Slik vil førerkortet se ut i appen. Foto fra Statens vegvesen

I dag lanseres digitalt førerkort i Norge, som et av de første landene i Europa.

DEL

– Nå kan du laste ned førerkortet ditt digitalt. Det digitale førerkortet vil være et fullverdig førerkort for nasjonal bruk, noe som betyr at det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen – som de fleste uansett alltid har med seg. Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag.

Dette sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding i forbindelse med at Statens vegvesen i dag lanserer digitalt førerkort, som et av de første landene i Europa.

Det digitale førerkortet er et frivillig supplement til dagens fysiske førerkort. Fremdeles blir det utstedt fysisk førerkort, både til de som får førerkort for første gang, og ved fornying. Det vil selvsagt fortsatt være tilstrekkelig å ha med seg det fysiske førerkortet. Og ved kjøring i utlandet må det fysiske førerkortet tas med.

For politiet og Statens vegvesen som kontrollerer bilister ute på veiene er fordelen at det digitale førerkortet alltid er oppdatert. Kontrollørene har tilgang til registrene og kan kontrollere ektheten.

Digitalt førerkort kan fra i dag, tirsdag, enkelt lastes ned via Google Play og App Store. Etter nedlasting, innlogging og aktivering er det bare å åpne mobilen og vise førerkortet.

Du finner også veiledning på nettsiden til Statens vegvesen.

Artikkeltags