(Moss Avis)

– Vi mistet hans mormor og pappa til kreft. Mormoren brukte parykk, og det gjør at vi brenner mer for dette enn andre og vet hvor mye det betyr. Samtidig ville vi klippe håret og gjøre det til en hyggelig ting, sier mamma Johanna Willén når de venter på tur utenfor frisørsalongen.

Uno har aldri hatt noe særlig lyst til å klippe seg tidligere, men nå vil han ha kort hår som broren Iver og slippe å gå med hårstrikk. De har også snakket om at et annet barn kan få hans hår på hodet.

– Vi har hatt kreft så tett på to ganger, så vi vet hva det betyr. Det er kult å gjøre noe annet enn å bare kaste det på gulvet, sier Johanna videre.

Ideen kom da de var i Sverige i sommer og så en annonse i en avis hvor et barn hadde donert bort håret.

– Da tenkte vi at det var stas å gjøre noe sånt, sier mamma, som er veldig spent på å se sønnen med kort hår.

Jublende glad

Uno er spent når han tar plass i frisørstolen og får cowboy-kappen rundt seg. Det er ingen tvil om at han gleder seg til en klipp.

Frisør Kristin Stabell grer gjennom håret og deler det opp i bolker med flere strikker. Så klipper hun av en etter en mens Uno gliser mer og mer.

– Jeg har kort hår! roper Uno og ler. Det er ingen tvil om at han er fornøyd med sin nye sveis.

– Er jeg ferdig nå? spør han forventningsfullt.

Se responsen til Uno her:

– Stas å gjøre det sånn her

Men han må vente litt til. Saksen og barbermaskinen trår til, før frisøren styler en skikkelig sveis. Så fort han får klarsignal, løper Uno ut av frisørstolen og gir mamma en klem. Nå gleder han seg til å møte de andre barna i barnehagen.

– Herregud, alt er stas! Endelig har han fått nytt hår, endelig har han klipt seg og det er stas å gjøre det sånn her, sier mamma.

Til slutt viser Uno stolt fram alt håret som er klippet av. Fredag skal det sendes til Radiumhospitalet og noen som har mistet håret får gleden av det.