Uvanlig store snømengder i høyfjellet: – Stor jobb å få åpnet veien

HØYE KANTER: Store dimensjoner på brøytekantene langs vegen mellom Sirdal og Lysebotn. Foto: Agder fylkeskommune

HØYE KANTER: Store dimensjoner på brøytekantene langs vegen mellom Sirdal og Lysebotn. Foto: Agder fylkeskommune

Det har i år vært en stor jobb å få åpnet veien mellom Lysebotn og Sirdal. I dag, fredag klokka 12.00, åpnes veien etter vinterstenging.

DEL

Det har siden 1. mai vært arbeidet med fresing og brøyting av veien til Lysebotn. I en pressemelding fra Agder fylkeskommune opplyses det at det i år har vært en stor jobb å brøyte seg gjennom snømassene.

– Mengdene snø og konsistensen på den har gjort at vi åpner denne veien litt senere enn vi ellers har pleid, sier byggeleder for Sirdal i Agder fylkeskommune Fred-Jonny Wikøren. Ofte er Lysefjord-veien klar får åpning før 17. mai.

Samtidig med veien til Lysebotn åpner Agder fylkeskommune også fylkesveien mellom Suleskard i Sirdal og Brokke i Setesdal.

Det er blitt brøytet fra 12. mai på Brokke-Suleskard, som ligger i verneområdet for villreinstammen i Setesdal vesthei. Fram til den datoen skal det ikke arbeides med brøyting av vegen av hensyn til villreinen.

– Av sikkerhetshensyn får ikke kjøretøy over 15 meter kjøre på denne veien, siden den er for smal til at større kjøretøy kan passere hverandre. Vi oppfordrer alle til å avpasse farten etter forholdene. Brøytekantene er 10 meter på det høyeste, og det gjør at sikten framover ikke er den beste, sier seksjonssjef drift Trond Heia i Agder fylkeskommune. Han presiserer at det også er forbudt å parkere på møteplassene.Artikkeltags