«Venstre lar små bedrifter konkurrere om store kontrakter»

ARBEIDSPLASSER: Erik Rydningen Nyman-Apelset i Strand Venstre vil gjøre det enklere å ta vare på og skape nye arbeidsplasser.

ARBEIDSPLASSER: Erik Rydningen Nyman-Apelset i Strand Venstre vil gjøre det enklere å ta vare på og skape nye arbeidsplasser. Foto:

Av

– Nå er det helt avgjørende at offentlige oppdragsgivere blir mye flinkere til å dele opp kontrakter slik at flere bedrifter kan konkurrere om oppdrag, skriver Venstre-politikerne i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerHvert år kjøper det offentlige varer og tjenester for 500 milliarder kroner. Nå gjør den blågrønne regjeringen det lettere for små og mellomstore bedrifter å vinne offentlige kontrakter.

Næringsminister Iselin Nybø (V) har tatt initiativ til at det offentlige skal dele opp flere store kontrakter, slik at mindre bedrifter også skal kunne konkurrere om dem.

Dette er enorme summer som mange bedrifter ønsker å være med og konkurrere om. Offentlige oppdragsgivere som kommuner, fylkeskommuner og staten skal dele opp store kontrakter – hvis ikke skal det begrunnes. Dette skal blant annet gi rom for små- og mellomstore bedrifter til å konkurrere om oppdrag.

Koronakrisen rammer næringslivet hardt. I Rogaland er nå 18.617 mennesker helt arbeidsledige. Det utgjør hele 7,3 % av arbeidsstyrken. Nå er det helt avgjørende at offentlige oppdragsgivere blir mye flinkere til å dele opp kontrakter slik at flere bedrifter kan konkurrere om oppdrag. Det kan føre til at flere bedrifter får flere oppdrag. Dette er hverdagsnæringslivet vårt og nå må vi legge til rette for at de skal komme seg gjennom krisen.

Venstre er med å styre Strand kommune. Vi er stolte av at NHO nylig ga Strand kommune ros for viljen til å satse på lokale bedrifter nå i krisetiden.

Når kontraktene deles opp, blir anskaffelsene bedre tilpasset mindre leverandørers kapasitet, fagområde og geografiske plassering. Dette kan bety forskjellen på om folk har en jobb å gå til etter koronakrisen eller ikke.

Venstre vil gjøre det enklere å ta vare på arbeidsplasser og skape nye arbeidsplasser. Det arbeider vi for både lokalt og nasjonalt.

Artikkeltags