Vi er i en svært spesiell situasjon. Behovet for informasjon og nyheter til befolkningen er enormt. Alle vil lese mest mulig om koronaviruset og utbredelsen i Norge, Rogaland og Ryfylke fortest mulig. Slik vil det alltid være i krevende situasjoner, ikke minst når spørsmålene er flere enn svarene.

Koronaviruset er noe nytt og det ukjente bringer alltid med seg mange spørsmål.

Derfor får vi mange henvendelser hvor folk ber om at alt som omhandler korona blir lagt åpent. De ønsker ikke dette lagt bak en betalingsmur.

I Strandbuen er noe åpent og noe kreves det abonnement for å kunne lese. Ren informasjon fra kommunen ligger åpen, mens andre artikler må man betale for å lese. Slik har det vært, og slik vil det også bli. Vi kommer til å fortsette å ta betalt for journalistiske saker også i framtiden.

De økonomiske konsekvensene av epidemien er store og rammer alle, også mediene. Mange avishus melder i disse dager om mulige permitteringer. I Strandbuen drøfter vi for tiden hvilke grep som er nødvendige.

Vi må aldri glemme at vi lever av at folk velger å lese oss.

Ei avis er også en arbeidsgiver, våre ansatte skal ha lønn, vi har leieutgifter og betaler for strøm, vask og andre nødvendige utgifter. Det koster også mye å trykke avisa og distribuere denne ut. Vi må ha inntekter for å makte alt dette, derfor blir vi nødt til å ta betalt for journalistiske saker.

Og vi er jo heller ikke alene, de fleste mediehus gjør dette. Også NRK, tenk bare på lisensen.

Dersom vi ikke hadde hatt inntekter, hadde vi heller ikke hatt noe produkt å gi ut.

Vi gjør vårt aller beste for å gi våre lesere den beste informasjon. Våre medarbeidere er ute i felten hver eneste dag for å gjøre leserne tilfredse. Det vil vi fortsette med. Vi er en nyttig informasjonskanal og har et samfunnsansvar vi skal ivareta på best mulig måte. Vi kan ikke gjøre det gratis.

Vi må gjøre jobben vår og sørge for å holde folk i arbeid.