Gå til sidens hovedinnhold

«Vi trenger alle de positive elementer vi har»

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dersom Oliver Vogt lykkes med sine planer, blir kommunen et kulturelt rikere sted, mener redaktør i Strandbuen, Jens Bjørheim, i denne lederen.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Oliver Vogt er allerede et kjent navn i Strand. Trefigurene på Jørpelandsholmen har begeistret både turister og lokalbefolkning. Mannen er verdensmester i Speedcarving og er blitt ettertraktet ikke bare lokalt, men i høyeste grad også regionalt og nasjonalt. Med sine motorsager tryller han fram de lekreste figurer. Mange har lært seg å verdsette mannens kreativitet og kunstneriske evner.

Nå ønsker han å kjøpe ei tomt av Strand kommune for å etablere et kunstverksted, galleri og skulpturpark. Planene er mange, han ønsker å bidra til carving-stevner og workshoper med den konsekvens at figurene som blir laget, etterpå plasseres i skulpturparken.

Det er etter vår oppfatning en ypperlig idé.

Les også

Trekunstner vil bygge galleri

Strand ønsker i sterkere grad å etablere seg som en turistkommune. Preikestolen står fortsatt stødig og kneiser 604 meter over havet, men faktum er at de aller fleste som oppsøker denne, forsvinner i raskt tempo ut av kommunen etterpå. Det er stikk motsatt av hva kommunen og næringslivet egentlig ønsker. Håpet er å gjøre regionen attraktiv nok til at turistene blir en dag eller to lenger.

I en slik sammenheng kan en skulpturpark være meget gunstig. Sammen med blant annet Jørpelandsholmen, kan attraksjonene bidra til nettopp dette. At turistene overnatter en dag eller to ekstra. Det er dette som er det store målet.

Håpet er å gjøre regionen attraktiv nok til at turistene blir en dag eller to lenger.

Jens Bjørheim

Derfor håper vi at søker og kommune finner ei tomt. Oliver Vogt har søkt om to mål langs Dalavegen på Jørpeland. Dersom det ikke er mulig å få denne tomta, håper vi de finner ei annen tomt. Poenget er at kommunen må være positiv til slike søknader som kan fremme turismen. Det tror vi for øvrig kommunen også vil være.

Dersom Oliver Vogt lykkes med sine planer, blir kommunen et kulturelt rikere sted. Dersom andre går med lignende planer som de håper å realisere, håper vi også de trør ut fra skyggen.

Vi trenger alle de positive elementer vi har.

Kommentarer til denne saken