Gå til sidens hovedinnhold

Vil sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp

Artikkelen er over 1 år gammel

Elisabeth Grieg blir ny styreleder i ferje- og hurtigbåtrederiet Norled AS, som tidligere i år fikk nye eiere. Hun vil sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp.

I en pressemelding opplyser Norled at Elisabeth Grieg representerer omfattende erfaring fra maritim næring og er hentet inn for å styrke selskapets strategiske ledelse i en fase med sterk vekst og betydelig satsing på ny miljøteknologi.

– Elisabeth Grieg er en anerkjent bedriftsleder innenfor maritim sektor og har et sterkt engasjement for bærekraftig forretningsutvikling og kampen mot klimaendringer, opplyser Norled.

I tillegg til hennes mange styreverv i Grieg-gruppen, sitter hun i en rekke eksterne styrer som blant annet London Business School, SOS Barnebyer Norge og REV Ocean AS. Elisabeth Grieg har også vært president i Norges Rederiforbund.

– Vi er svært glade for at Elisabeth Grieg har takket ja til å bli styreleder i Norled. Hennes solide nasjonale og internasjonale lederkompetanse med en tydelig stemme innenfor det grønne skiftet i maritim næring vil være viktig for Norled i den satsningsfasen som selskapet står i nå, sier konstituert styreleder i Norled, Torborg Chetkovich.

Torborg Chetkovich er partner i CapMan Infra, og har vært konstituert styreleder siden det nordiske infrastrukturfondet CapMan Infra og det kanadiske selskapet CBRE Caledon kjøpte Norled tidligere i år.

Norled er ett av Norges største ferjerederier og verdens femte største hurtigbåtrederiet med røtter tilbake til 1855. Selskapet har totalt ca 80 fartøyer og om lag 1200 medarbeidere.

I 2015 introduserte Norled den første elektriske fergen MF «Ampere», som har vært forløperen til det betydelige antallet elektriske nullutslippsferjer i Norge. Innovasjon innen grønn og mer miljøvennlig teknologi står sentralt i Norled. I dag jobber selskapet med å både utvikle verdens første hydrogen ferje for biler, samtidig som det deltar i et samarbeidsprosjekt som skal utvikle den første hurtigbåten i verden som går på hydrogen. Bruk av hydrogen som drivstoff åpner for at fartøyer kan seile utslippsfritt over lengre distanser enn det elektrisk drevne fartøyer kan per i dag.

Elisabeth Grieg mener at norsk maritim næring er spesielt godt rustet til å ta en aktiv posisjon innen grønne skipsfartsløsninger.

– De løsningene som Norled går i front og skaper innen ferjer og hurtigbåter må vi utnytte. Vår felles ambisjon er å sette fart på arbeidet med omstilling til nullutslipp i maritim sektor både nasjonalt og globalt, fortsetter Grieg.

I tillegg består styret i Norled av følgende medlemmer: Torborg Chetkovich, Andreas Köttering, Ville Poukka, Lotte Lundberg, Anders Laukhamar, Roger Johan Andersen, Roy Arne Rimestad og Ingvald Løyning (konsernsjef).

Kommentarer til denne saken